5 de desembre de 2018

Cunillera celebra el desbloqueig de les obres de connexió de l'A-2 amb l'AP-7

Cunillera celebra el desbloqueig de les obres de connexió de l'A-2 amb l'AP-7
EUROPA PRESS

També es reprendran els treballs al túnel del Coll de Lilla (Tarragona)

BARCELONA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha celebrat aquest dimecres el dictamen del Consell d'Estat que desbloqueja les obres de connexió de l'autovia A-2 amb l'autopista AP-7, ha informat en un comunicat.

La finalització d'aquests treballs permetrà enllaçar el Vallès amb el Baix Llobregat (Barcelona) i evitarà així una volta de 12 quilòmetres.

En concret, la decisió d'aquest òrgan consultiu permetrà reprendre els treballs al viaducte, una infraestructura de 850 metres i en la qual es preveu el trànsit diari de 40.000 vehicles.

El Consell d'Estat també ha aprovat el dictamen que desbloqueja les obres del túnel del Coll de Lilla (Tarragona), una infraestructura que escurçarà el trajecte entre les localitats de Valls i Montblanc i permetrà perllongar l'A-27.

La Delegació ha detallat que el projecte va haver de replantejar-se per la presència d'argiles expansives al terreny, la qual cosa ha implicat modificar el traçat i un increment de la inversió.

Cunillera ha valorat que l'impuls d'aquestes infraestructures "reflecteix el compromís" del Govern espanyol amb la xarxa de carreteres de l'Estat a Catalunya, a més de donar resposta a les demandes territorials i de la ciutadania.

"Avui comencem a veure la solució d'un problema llargament reivindicat pels municipis de les zones implicades", ha ressaltat la delegada.