14 de maig de 2019

Cs veuria "escandalós" que TV3 adaptés el debat a Junqueras i Puigdemont

Cs veuria "escandalós" que TV3 adaptés el debat a Junqueras i Puigdemont
EUROPA PRESS

BARCELONA, 14 Maig (EUROPA PRESS) -

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha assegurat que veuria "escandalós" que TV3 adaptés el debat de les eleccions europees als candidats d'ERC, Oriol Junqueras, i JxCat, Carles Puigdemont, perquè puguin participar telemàticament des de la presó de Soto del Real (Madrid) el primer i des de Bèlgica el segon.

En declaracions als mitjans durant una visita a Sant Cugat del Vallès (Barcelona), Carrizosa ha considerat que si un candidat no debat des del plató "pot fer servir mitjans humans i electrònics que estiguin fora del control" de la resta de participants.

A més, ha criticat la possibilitat que TV3 avanci l'horari del debat per fer-ho compatible amb la participació de Junqueras, perquè els debats "no estan fets per als candidats sinó per a les llistes electorals", per la qual cosa res no impedeix que participi un altre candidat republicà.

UAB

Carrizosa també ha explicat que demanaran a la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a través del Parlament que informi sobre si ha obert expedients, ha dut a terme identificacions i ha presentat denúncies contra els alumnes que han fet pintades polítiques a la universitat malgrat que la Junta Electoral Central (JEC) va ordenar que s'esborressin.

Ha criticat que els estudiants hagin desafiat la prohibició de la JEC i hagin tornat a fer unes pintades que ja es van esborrar, i ha considerat que "el més escandalós" és que els serveis de seguretat van presenciar els fets sense actuar.