29 de gener de 2019

Cs proposa una llei del Síndic de Greuges que en reguli la jubilació i la independència política

Cs proposa una llei del Síndic de Greuges que en reguli la jubilació i la independència política
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 Gen. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha anunciat que han proposat al Parlament aprovar una llei sobre el Síndic de Greuges per regular-ne la jubilació, una independència més gran de la política i una exigència de formació específica sobre l'administració pública i el dret.

En roda de premsa aquest dimarts, ha especificat que això impediria que el síndic, "per manca de consens al Parlament, es perpetuï eternament en el càrrec", i ha proposat que siguin els seus adjunts els qui, quan arribi el moment de la destitució, duguin a terme les seves funcions fins que es produeixi el canvi.

Ha defensat que tingui més independència i que estigui més desvinculat de la política, sense poder exercir de síndic havent ocupat un càrrec polític cinc anys abans del nomenament.

Carrizosa ha acusat l'actual síndic, Rafael Ribó, de formar part de "comitès de direcció que van dur a terme el cop a la democràcia" --en referència als comitès d'organització de l'1-O-- i de no parlar de la vulneració de drets a partir del 6 i 7 de setembre del 2017, segons ell.

D'altra banda, el portaveu de Cs ha recordat que van demanar informació al Govern sobre les visites dels seus membres als presos independentistes, i que els van negar aquesta informació, però ha destacat que han recorregut a la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública.

Aquesta comissió ha emès un informe, que s'ha tractat aquest dimarts a la Mesa del Parlament, que ha decidit comunicar-ho al Govern, perquè pugui proporcionar-los la informació.

ELECCIONS

Preguntat per una possible convocatòria electoral si no s'aprovessin els Pressupostos Generals de l'Estat, ha respost que no creu que el Govern central anunciï aquesta mesura "si no tinguessin mig pactats els pressupostos a les presons i amb els vots del populisme i el separatisme".

Ha demanat al president Pedro Sánchez que convoqui les eleccions que va prometre després de la moció de censura i "no fer dependre la seva continuïtat dels pactes amb el populisme i el separatisme".

Contador

Més llegides