8 de febrer de 2019

Cs es desmarca de la comparació de Casado de l'agenda de Catalunya amb la d'ETA: "Cadascú és amo de les seves paraules"

Cs es desmarca de la comparació de Casado de l'agenda de Catalunya amb la d'ETA: "Cadascú és amo de les seves paraules"
RICARDO RUBIO - EUROPA PRESS

MADRID, 8 Febr. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats, Juan Carlos Girauta, s'ha desmarcat aquest divendres de la comparació que va fer el president del PP, Pablo Casado, que equiparava l'agenda de Catalunya amb la d'ETA. "Cadascú és amo de les seves paraules", ha dit.

Aquest dijous, Casado va posar al mateix nivell les converses de l'Executiu de Pedro Sánchez amb els partits independentistes catalans amb les que va tenir el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero amb ETA el 2008. "L'agenda que estem veient és l'agenda d'ETA", va arribar a dir.

Preguntat per aquestes paraules i per l'escalada verbal de l'oposició contra Sánchez i la seva gestió de la crisi a Catalunya, Girauta ha volgut deixar clar que cadascú és responsable de fer servir les analogies, metàfores o qualsevol figura literària que consideri oportunes.

"Jo no sóc crític literari i menys de discursos polítics aliens", ha recalcat el dirigent de la formació taronja, qui ha declinat pronunciar-se sobre els termes, adjectius i substantius que utilitzen els portaveus d'altres partits en la seva censura a Sánchez. "Cadascú és amo de les seves paraules", ha insistit en roda de premsa al Congrés.

En qualsevol cas, sí ha apuntat que a Ciutadans són "força clars" en les seves crítiques al Govern socialista i que seguiran en aquesta línia "sense la necessitat de furgar gaire en la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) ni en el María Moliner".

Contador

Més llegides