Cs demana la compareixença de Puigneró al Parlament i una auditoria sobre el CTTI

Cs demana la compareixença de Puigneró al Parlament i una auditoria sobre el CTTI
7 de desembre de 2018 EUROPA PRESS

BARCELONA, 7 Des. (EUROPA PRESS) -

Cs ha demanat la compareixença en la Comissió de Polítiques Digitals i Administració Pública del Parlament del conseller del ram, Jordi Puigneró, perquè expliqui els escorcolls policials duts a terme pels Mossos d'Esquadra al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i els motius de diverses licitacions i contractes.

La petició de compareixença, recollida per Europa Press, convida Puigneró a explicar "com a màxim responsable davant dels escorcolls" al CTTI la seva opinió.

Paral·lelament, Cs també ha registrat una proposta de resolució perquè el Parlament insti el Govern català a portar una auditoria sobre aquest organisme per part d'una empresa externa en l'àmbit comptable i financer, de contractació, d'eficiència i d'adequació al seu objecte de creació i a la legalitat.

També demana remetre a tots els grups parlamentaris aquesta auditoria quan estigui finalitzada davant dels "molts dubtes referents a les funcions desenvolupades, a la seva eficiència i a la contractació pública que du a terme".

A més, en la seva exposició dels motius, critica que Puigneró hagi cancel·lat l'auditoria que va encarregar realitzar sobre el CTTI al Govern central quan la Generalitat estava intervinguda durant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

El diputat de Cs Dimas Gragera ha valorat en un comunicat que "hi ha sospites que algunes de les seves contractacions poden ser il·legals" i que el centre va poder ser clau per a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre del 2017.

Contador