Cs critica l'actitud "vergonyosa i lamentable" de JxCat i ERC en un escrit a Torrent

Cs critica l'actitud "vergonyosa i lamentable" de JxCat i ERC en un escrit a Torrent
9 de novembre de 2018 EDUARDO PARRA - EUROPA PRESS

BARCELONA, 9 Nov. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha remès aquest divendres un escrit al president del Parlament, Roger Torrent, en el qual qualifica de "vergonyosa i lamentable" l'actitud que han demostrat JxCat i ERC cap als diputats de Cs en l'últim ple.

En l'escrit, recollit per Europa Press, ha criticat que existeix una "coordinada estratègia de deshumanització de l'adversari duta a terme per part dels grups parlamentaris que donen suport al Govern català" i que va començar amb la investidura del president Torra.

Per sustentar les seves crítiques, Cs recull algunes de les intervencions de l'últim ple, com quan Albert Batet (JxCat) va criticar el partit d'Inés Arrimadas "la seva incapacitat d'humanitat" cap als diputats del Parlament encausats pel procés sobiranista.

L'escrit també inclouen unes paraules d'Anna Caula (ERC) cap a Arrimadas: "I si la miro als ulls em sap greu reconèixer que només aconsegueixo veure un món de tempesta, de confrontació, de provocació, de falta d'humanitat que, en resum, exclou la majoria d'aquest país".

Carrizosa defensa que "la deshumanització de l'adversari no és només una pràctica parlamentària execrable en si, sinó que pretén deshumanitzar" també la seva ideologia i la dels votants de Cs, que ha recordat que en les últimes autonòmiques van superar els 1,1 milions de vots.

Davant aquest escenari, Cs demana a Torrent que "exerceixi les seves funcions institucionals" per garantir els drets fonamentals de tots els ciutadans, i també que els diputats respectin els principis ètics en les seves intervencions parlamentàries.

"Garanteixi en l'exercici d'aquestes funcions que aquestes pràctiques deshumanitzants no es tornin a repetir amb total impunitat", conclou el text de Cs.

ROGER TORRENT

En el ple d'aquesta setmana s'han repetit diverses picabaralles entre diputats, per la qual cosa Torrent ha intensificat els advertiments als grups per les "faltes de respecte" que han protagonitzat alguns parlamentaris en les seves intervencions.

Per exemple, aquest divendres Torrent s'ha vist obligat a demanar ordre al diputat d'ERC Ruben Wagensberg i al mateix Carrizosa després que s'increpessin mútuament durant el ple.

Wagensberg ha demanat a Cs que deixin de qualificar els independentistes com a colpistes i supremacistes, i ha sostingut que seria el mateix que ell es referís a Cs com "el grup feixista", encara que després ha retirat aquestes paraules a petició de Torrent.

Però, en finalitzar la seva intervenció i en passar pel costat del banc de Cs, Wagensberg ha intercanviat unes paraules amb Carrizosa, i ha assegurat que el portaveu de Cs li ha dit: "Tira cap a dalt, ens veiem fora", la qual cosa Carrizosa ha negat haver dit.