La concessionària de neteja viària de Sabadell presenta un ERO per acomiadar 43 persones

La concessionària de neteja viària de Sabadell presenta un ERO per acomiadar 43 persones
9 de novembre de 2018 AYUNTAMIENTO DE PALMA

SABADELL (BARCELONA), 9 Nov. (EUROPA PRESS) -

La concessionària de neteja viària i recollida de residus de Sabadell (Barcelona), Smatsa, ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per acomiadar 43 persones --quan compta amb una plantilla d'unes 300 persones--.

Així ho han informat fonts sindicals als mitjans aquest divendres, després de la reunió que van tenir amb la companyia i que han justificat per l'aplicació de la Instrucció Tècnica de la Facturació (ITF) per part de l'Ajuntament, que obliga a l'empresa cobrar pels serveis prestats i no pels equips posats a disposició.

L'aplicació de l'ERO també comportarà canvis en els torns dels treballadors, ja que aquest ITF suposarà que es deixin de fer uns 4.000 serveis.

El comitè d'empresa, en un comunicat, ha exigit un acord entre consistori i companyia, i que "amb caràcter d'urgència" s'habiliti una taula amb la presència dels representants dels treballadors per arribar a un consens.

Així mateix, ha avisat que no acceptaran "ni acomiadaments ni retallades de condicions laborals", com tampoc un 'pla B' que es proposi des de la política, i han qualificat d'innecessari el conflicte generat entre administració i concessionària.

PREOCUPACIÓ DE L'ALCALDE

L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha expressat preocupació per la decisió de Smatsa i ha indicat que "posa èmfasi en el seu incompliment respecte a les seves obligacions contractuals".

Serracant ha recordat que al pressupost municipal del 2019, la concessionària manté la mateixa partida --uns 20 milions d'euros--.