26 de gener de 2019

Comença el congrés fundacional de La Crida presidit per Eduard Pujol

Comença el congrés fundacional de La Crida presidit per Eduard Pujol
EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 Gen. (EUROPA PRESS) -

El congrés fundacional de La Crida Nacional per la República ha arrencat aquest dissabte amb l'elecció de la Taula que presidirà el diputat de JxCat Eduard Pujol, que ha rebut el vot a favor de la pràctica unanimitat dels presents.

Sota el lema 'Unitat, Llibertat, República!', el conclave ha començat passades les 10.30 hores al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) i durarà tot el dia, durant el qual intervindran l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, el president de la Generalitat, Quim Torra, i el líder de JxCat, Jordi Sànchez, via carta.

També per pràctica unanimitat s'ha triat la resta d'integrants de la Taula: Montse Rosell i Lluís de Carreras com a secretari primer i segon respectivament; Anna Tarrés; Laia Flotats; Meritxell Budó; Marc Guerrero; Magda Oranich i Hèctor López Bofill com a vocals, mentre que els interventors d'acta són Martí Anglada; Blanca Bragulat; Gorka Knörr; Ada Parellada i Pere Pugès.

Segons Pujol, La Crida és un enorme paraigua transversal que sorgeix, al seu parer, en un moment d'excepcionalitat, encara que ha afegit: "Però avui no estem tots, és una vergonya, i l'Estat sempre haurà de conviure amb aquesta vergonya".

"La Crida és filla de l'1 d'octubre. Ens van pegar i a la gent no se la pega!", ha exclamat Pujol, convençut que s'està més prop de la república catalana.

PONÈNCIES

A més de la votació de la taula, al congrés es votarà la ponència política --el corpus ideològic, que presentarà el diputat Toni Morral-- i la ponència organitzativa, que defineix les estructures de la nova organització i que presentarà Gemma Geis, diputada també.

L'estratègia política avala dialogar amb l'Estat, però no renuncia ni a la desobediència ni a qualsevol "altre camí" a la independència sempre que sigui pacífic.

La ponència organitzativa estableix que per sota de Puigdemont, com a president impulsor, hi haurà un 'Govern de direcció política' que exercirà de nucli dur de la formació; després un 'Consell de Representants' i també una 'Assemblea' en la qual podran participar tots els associats.

DUES LLISTES

A la tarda d'aquest dissabte està prevista la votació del futur president i secretari general de La Crida, i els presents al congrés podran votar entre dues llistes: l'oficialista, amb Jordi Sànchez de president i el propi Morral de secretari general, i una altra amb Jordi Ferrés de líder i Oriol Izquierdo de número dos.

No obstant això, fonts de la segona candidatura consultades per Europa Press indiquen que la seva voluntat no és disputar el lideratge de Sànchez, sinó tenir presència en els 19 membres que configuraran la direcció.

Es dóna la circumstància que ni Puigdemont, Sánchez ni la resta de presos i dirigents a l'estranger que avalen la Crida podran participar en les votacions: el mecanisme triat ha estat el vot presencial i s'ha descartat el vot electrònic pel seu elevat cost.

Contador

Més llegides