CatComú demana a Sánchez centrar-se en ERC i el PDeCAT per als PGE en comptes de Cs i el PP

Mena exigeix a Arrimadas saber la "lletra petita" de l'acord amb PP i Vox a Andalusia

CatComú demana a Sánchez centrar-se en ERC i el PDeCAT per als PGE en comptes de Cs i el PP
14 de gener de 2019 EUROPA PRESS

BARCELONA, 14 Gen. (EUROPA PRESS) -

El portaveu dels comuns, Joan Mena, ha demanat aquest dilluns al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que "dediqui més esforços a convèncer" ERC i el PDeCAT per aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) que a intentar obtenir el suport de Cs i el PP.

"Que dediqui més esforços a parlar amb ERC i el PDeCAT que a intentar convèncer Cs i el PP, perquè l'acord de pressupostos amb Units Podem és incompatible amb les propostes polítiques de Cs i el PP", ha afirmat en roda de premsa.

Mena ha insistit que Sánchez ha de fer "tots els esforços possibles" per aprovar els PGE i reclama que els dediqui a parlar amb els grups independentistes del Congrés.

També ha apel·lat a ERC i al PDeCAT perquè aprovin els comptes, atès que creu que "no és incompatible" reclamar l'alliberament dels presos sobiranistes i una solució política a la situació de Catalunya amb unes millores socials que arribin a tota la ciutadania.

El portaveu dels comuns ha assenyalat que els PGE són "una prova de foc perquè ERC i el PDeCAT demostrin que són capaços de fer aliances més àmplies que la pròpia aliança entre ells".

"Que ens ajudin a construir aliances progressistes que donin la volta al que està passant en el conjunt de l'Estat", ha afegit.

INVESTIDURA A ANDALUSIA

Davant la formació del Govern de PP i Cs a Andalusia, Mena ha preguntat a Cs quants drets costaran "les cadires que Cs ha pactat a Andalusia".

Ha exigit a la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, que "sigui transparent i expliqui la lletra petita de l'acord", perquè, en la seva opinió, el pacte que ha tancat amb el PP i el suport de Vox a aquest govern afectarà la política catalana.

"Exigim a Cs i a Arrimadas tota la transparència i que ens digui quines seran les conseqüències de pactar amb el PP i Vox a Andalusia en la política que s'acabi aplicant al Parlament. Volem saber quin serà el preu social que pagarem els catalans", ha preguntat.

Contador

Més llegides