6 de febrer de 2019

Catalunya té 67 empreses dedicades als drons segons un estudi d'Acció

Catalunya té 67 empreses dedicades als drons segons un estudi d'Acció
FIRA AGRÀRIA DE SANT MIQUEL

BARCELONA, 6 Febr. (EUROPA PRESS) -

Catalunya té 67 empreses dedicades als drons i el 81% són pimes amb menys de 10 anys, segons un estudi d'Acció, l'agència de la Generalitat per a la competitivitat de l'empresa.

El 66% ofereixen a altres empreses serveis basats en l'ús del dron; el 10% els fabriquen; el 9% donen serveis tècnics i formatius; el 7% tracta dades capturades per drons, i un altre 7% són integradors (solen ser consultores que busquen l'encaix dels drons en processos habituals d'una empresa), informa la Conselleria d'Empresa aquest dimecres en un comunicat.

L'informe 'Els drons a Catalunya' també constata que, des del punt de vista de l'aplicació d'aquest instrument, el 44% d'aquestes empreses treballen en el sector audiovisual, seguides per la inspecció (18%), l'agricultura (9%), la formació (9%), l'anàlisi geogràfica (7%), les emergències (6%), l'oci (4%) i la seguretat (1,5%).

El sector va facturar el 2017 a tot el món 3,7 bilions de dòlars i es preveu que el 2030 superi els 30 bilions.

Es preveu que la UE sigui la tercera regió mundial en els propers anys --els Estats Units és el mercat líder en fabricació i en ús, i Àsia és la zona que més creixerà a mig termini--.

Contador

Més llegides