29 de gener de 2019

Catalunya busca créixer "intel·ligentment" fins als 21 milions de turistes estrangers

Catalunya busca créixer "intel·ligentment" fins als 21 milions de turistes estrangers
EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 29 Gen. (EUROPA PRESS) -

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts en el Consell Executiu el nou Pla Estratègic de Turisme de Catalunya (Petc) 2018-2022, que té com objectiu establir les bases per gestionar l'activitat turística i créixer "intel·ligentment" fins als 21 milions de turistes internacionals anuals.

El pla vol situar Catalunya com una de les millors destinacions del Mediterrani perquè el 2022 s'assoleixin altres objectius com incrementar la despesa diària per turista, ha informat la Generalitat aquest dimarts en un comunicat.

També contempla arribar al 37% de turistes que visiten la regió fora de temporada alta i incrementar fins al 10% el nombre de turistes allotjats fora del litoral.

Per assolir aquests objectius, el Petc estableix set eixos vertebradors: oferir una experiència turística excepcional, conquistar els turistes adequats, atreure les inversions necessàries, fer un turisme intel·ligent, millorar les condicions competitives de la destinació, millorar la gestió turística i replantejar l'organització, gestió i governança.

Els set eixos es desenvolupen mitjançant 29 iniciatives més concretes, com l'execució d'un programa per a l'eliminació de la pol·lució visual o l'activació de programes de fidelització de clients, captació d'inversions o d'innovació i tecnologia.

El turisme a Catalunya genera aproximadament l'11% del PIB a la regió, amb més de 400.000 afiliats a la Seguretat Social que representen el 13,8% dels treballadors a Catalunya, 78.000 empreses i 918.000 places d'allotjament.

Contador

Més llegides