10 de abril de 2019

Casado diu que Sánchez "avui" ha "reconegut" que hi haurà indults als líders independentistes de l'1-O

Casado diu que Sánchez "avui" ha "reconegut" que hi haurà indults als líders independentistes de l'1-O
ÓSCAR J.BARROSO - EUROPA PRESS

MADRID, 10 Abr. (EUROPA PRESS) -

El líder del PP, Pablo Casado, considera que el cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, "avui" ha "reconegut" que hi haurà indult als líders independentistes de l'1 d'octubre que estan sent jutjats pel Tribunal Suprem. En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que si guanya el PSOE les eleccions generals hi haurà indults, mediació internacional i consulta d'autodeterminació.

Així s'ha pronunciat després que, en una entrevista a La Sexta, Sánchez no hagi volgut pronunciar-se sobre un possible indult al·legant que és el president del Govern i ha de respectar la feina dels jutges i fiscals, la independència del Poder Judicial i el principi de presumpció d'innocència. Això sí, ha deixat clar que, "una vegada que hi hagi sentència, el poder polític haurà de posicionar-se".

En el fòrum d'ABC, Casado ha assenyalat que "avui, en les poques entrevistes" que dona Sánchez "ha dit que no descarta els indults" i ha afegit que tampoc ho va negar al Parlament quan el van interrogar per aquesta qüestió.

"Igual que no ha negat que tornarà a pactar amb els separatistes i igual que no ha negat aquesta via de mediació internacional, per la qual avui també li han preguntat i no ha rebutjat", ha afirmat, per afegir que Sánchez "farà exactament el que li demani Torra (president de la Generalitat) com ja va fer a Pedralbles", en al·lusió a la trobada que tots dos van celebrar en aquest palau el passat mes de desembre.

Casado ha assenyalat que aquest document que es va acordar a Pedralbes incloïa el dret d'autodeterminació i Sánchez el "va amagar" durant dos mesos, "fins que Torra el va filtrar per boicotejar la negociació pressupostària" dels comptes públics de l'Estat.

Per tant, ha dit que "avui" Sánchez "ho ha reconegut". "L'hi agraeixo. Per descomptat que hi haurà indults, per descomptat que hi haurà mediació internacional, per descomptat que hi haurà consulta d'autodeterminació", ha postil·lat.

DESCARTA ABSTENIR-SE AMB SÁNCHEZ

Casado ha descartat de ple la possibilitat d'abstenir-se perquè Pedro Sánchez sigui investit president del Govern espanyol perquè "ha estat el primer en la història que ha pactat amb els separatistes i a més ha rebut el suport dels proetarres". "Per tant, està absolutament deslegitimat per rebre el suport del PP", ha proclamat.

Quan ha estat preguntat si el PP fa autocrítica per declaracions com la que Sánchez "prefereix les mans tacades de sang", Casado ha indicat que li "sorprèn que es parli més de la denúncia que del fet denunciat", perquè, al seu entendre, el "fet" és que el Govern d'Espanya "depèn dels 'batasunos' i permet que Otegi digui 'som decisius'".

Casado ha denunciat la "falsa moderació" de Sánchez i la seva "disfressa de centrisme". Al seu judici, "no cola" perquè és el president "més radical que ha tingut la història de la democràcia espanyola, no solament perquè està governant amb els més radicals sinó perquè a més ha teixit un cordó sanitari contra el PP". "Nosaltres el que hem de fer és denunciar-lo i deixar molt clar que està disposat a tornar-ho a fer", ha advertit.

A més, ha assegurat que el PSOE cridava els càrrecs del PP "assassins pel carrer" el 2011 "suposadament per haver participat en una missió de reconstrucció juntament amb 41 països en un país de Pròxim Orient", en al·lusió a la guerra de l'Iraq.

De la mateixa manera, ha indicat que els van cridar "indecents" en les passades eleccions "suposadament perquè dos alcaldes del PP havien rebut un finançament irregular, on la competència no tenia res a veure el PP", en referència al cas Gürtel. A més, ha dit que el passat estiu el PSOE el va cridar "feixista i xenòfob" per anar a donar suport a les Forces de Seguretat de Ceuta i Melilla.

Segons el líder dels populars, el president del Govern central vol "vendre Espanya a trossos i a terminis" i, no obstant això, és el PP el que "crispa" per "denunciar el que estan fent".

NO ES CREU LES ENQUESTES

A més, Casado s'ha mostrat convençut que el PP anirà a governar després de les eleccions d'abril perquè les enquestes "sempre s'han equivocat", com va passar el 2016. A més, ha dit que és "molt difícil" fer pronòstics quan hi ha un 40% d'indecisos i una situació "inèdita" de fragmentació d'espai de centre-dreta.

De fet, ha dit que aquesta fragmentació és "clau" en les circumscripcions de menys de sis escons, per la qual cosa és "impossible" fer prediccions. En qualsevol cas, ha tornat a apel·lar al vot útil al PP perquè és el "únic" que pot treure Sánchez del Palau de la Moncloa.

A més, el líder del PP ha dit que Sánchez "pot sumar amb els independentistes, amb els 'batasunos' i amb els comunistes de Podem". Això sí, ha afegit que si el PSOE "suma amb Ciutadans, aniran a pactar" com ja van fer després dels comicis del 2015 encara que la investidura no va prosperar en aquell moment.