29 de gener de 2019

Carmena guanyaria les eleccions al maig, Cs avança el PP i el PSOE es queda per darrere de Vox

L'esquerra no obtinidria el nombre de vots suficient per seguir governant a la capital

Carmena guanyaria les eleccions al maig, Cs avança el PP i el PSOE es queda per darrere de Vox
MARTA FERNÁNDEZ JARA - EUROPA PRESS - ARCHIVO

MADRID, 29 Gen. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, guanyaria les eleccions del proper mes de maig, Ciutadans avançaria el PP mentre que el PSOE es quedaria com a cinquena força més votada a l'Ajuntament, per darrere de Vox, que entraria per primera vegada al Consistori de la capital.

Així es desprèn d'una enquesta d'Invymark per Telemadrid, que ha donat a conèixer l'ens públic aquest dilluns durant el seu recentment estrenat programa 'Turno de palabra', i que s'ha dut a terme els passats 14 i 15 de gener, amb 800 entrevistes telefòniques, 400 al municipi de Madrid i les altres a la resta de la regió.

Segons aquest sondeig, la plataforma que lidera Manuela Carmena, Más Madrid, obtindria el 26,5 per cent de la intenció de vot, amb gairebé quatre punts d'avantatge sobre el segon partit més votat, Ciutadans, que es quedaria amb el 22,7 per cent de l'estimació de vots.

En la tercera posició cau el PP de José Luis Martínez Almeida, amb un 21,8 per cent, seguit de Vox, que irromp a la capital amb el 12,8 per cent d'estimació de vot. Finalment, se situa el PSOE, amb el 12,6 per cent dels vots i queda com la força menys votada a l'hemicicle de Cibeles.

Amb aquestes dades, guanyaria la plataforma de Carmena però no s'aconseguiria una majoria d'esquerres per poder governar, i s'obre la possibilitat que Vox, com ha passat a Andalusia, tingui la clau del Palau de Cibeles. De moment, ni el partit de Santiago Abascal ni els socialistes tenen cap de llista visible --Begoña Villacís, de Cs, està pendent d'unes primàries--.

Sobre la valoració dels líders, és el portaveu del PP, José Luis Martínez Almeida, el millor valorat amb una mitjana de 4,68 punts però, per contra, és el menys conegut entre els enquestats --presenta un grau de coneixement del 52,3 per cent--.

El segueix Begoña Villacís, amb un nivell de coneixement del 73,8 per cent i una puntuació de 4,62. Cap líder polític municipal assoleix l'aprovat i, en aquest sentit, l'alcaldessa només aconsegueix un 4,52 de nota mitjana amb un coneixement del 99,3 per cent per part dels madrilenys.

En ser preguntats per Madrid Central, el 51,1 per cent dels entrevistats considera les restriccions de trànsit negatives o molt negatives davant del 41,4 per cent que els dona suport com a positives o molt positives.

Si se segmenta pels entrevistats que viuen a la ciutat de Madrid, el resultat varia lleugerament: el 49,3 per cent considera les restriccions negatives o molt negatives i el 42,1 per cent, positives o molt positives.

Contador

Més llegides