5 de desembre de 2018

Calviño, sobre l'aprovació dels Pressupostos del 2019: "Difícil no és impossible"

Calviño, sobre l'aprovació dels Pressupostos del 2019: "Difícil no és impossible"
EDUARDO PARRA - EUROPA PRESS

MADRID, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, ha admès aquest dimecres que aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2019 no serà fàcil, però ha assenyalat que el Govern espanyol "no llançarà la tovallola abans de començar". "Difícil no és impossible", ha indicat.

Calviño, que ha participat en els Esmorzars Informatius d'Europa Press, ha apuntat que l'anunci d'aquest dimarts del cap de l'Executiu espanyol, Pedro Sánchez, que el Govern central aprovarà al gener els comptes públics és el que han mantingut sempre, que el "pla A" era aprovar-los, per la qual cosa ha dit no entendre la "sorpresa" que hagin pogut causar les declaracions de Sánchez.

Dit això, ha reconegut que no serà fàcil aprovar-los, atesa la negativa que mantenen els partits independentistes PEdCAT i ERC, si bé ha afirmat que hi ha "una bona base sobre la qual construir", que és l'acord amb Units Podem, que manté la disciplina fiscal, però alhora contempla mesures "marcadament socials".

Així, ha apuntat que les formacions que rebutgen els pressupostos hauran d'explicar per què no els defensen, malgrat contenir mesures beneficioses per als ciutadans. En aquest sentit, ha apuntat que les protestes a Catalunya posen en relleu que el més important és atendre les necessitats de la societat, en matèries com Educació i Sanitat, perquè, en cas contrari, no s'està responent a les seves obligacions com a Govern.