5 de desembre de 2018

Calviño creu que el BCE no ajornarà la pujada dels tipus d'interès, malgrat la desacceleració

Calviño creu que el BCE no ajornarà la pujada dels tipus d'interès, malgrat la desacceleració
EDUARDO PARRA - EUROPA PRESS

MADRID, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, creu que el Banc Central Europeu (BCE) no ajornarà la pujada dels tipus d'interès malgrat la desacceleració de la zona euro i davant les possibles incerteses en el panorama internacional.

Així ho ha assenyalat durant els Esmorzars Informatius organitzats aquest dimecres per Europa Press, en els quals ha manifestat que "li consta" que el BCE no té intenció de variar el calendari per normalitzar la política econòmica, és a dir, que els tipus d'interès haurien de pujar a partir de l'estiu del 2019.

Aquest dimarts Calviño i la resta dels ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea es van reunir a l'Ecofin, on van tenir contacte amb el president del BCE, Mario Draghi. Segons la titular espanyola d'Economia, no hi ha la sensació que s'hagi de produir un canvi en els plans de normalització de la política monetària de l'organisme.

"Les últimes declaracions de Draghi no apunten a un canvi en aquest full de ruta de normalització progressiva al llarg del 2019, hem estat amb ell aquesta setmana a l'Eurogrup i em consta que el BCE vol fer-ho de manera acompassada a la situació econòmica", ha apuntat Calviño.

La ministra també ha destacat que la normalització de la política monetària que impliqui tipus d'interès positius "és sens dubte un procés necessari" en un context de taxes de creixement "importants" i de sanejament del sector financer. "És un procés que no hem de prendre com una gran amenaça, sinó de normalització", ha explicat.