12 de febrer de 2019

Calviño anima a sortir de posicions enrocades per comptar amb estabilitat jurídica i econòmica

Chacón: "Qui vulgui perjudicar la relació entre la política i l'economia, trobarà aquest departament de cara"

Calviño anima a sortir de posicions enrocades per comptar amb estabilitat jurídica i econòmica
MARTA FERNÁNDEZ JARA - EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 Febr. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, ha animat aquest dilluns a sortir de posicions enrocades per comptar amb estabilitat jurídica i econòmica, i a treballar "junts" per resoldre els problemes de la ciutadania.

Així s'ha expressat en la gala dels premis Empresa de l'any 2018 organitzats per 'El Periódico de Catalunya', que han guardonat Seat com a millor empresa de l'any per la seva tasca empresarial en el desenvolupament social i econòmic de Catalunya.

En concret, la ministra ha parlat de complir una sèrie d'objectius "que exigeixen ambició, alçada, que sortim de postures enrocades per comptar amb l'estabilitat jurídica i econòmica necessària per assolir els nostres objectius".

Ha defensat el creixement de l'economia espanyola i ha advocat per posar "les llums llargues" per afrontar els reptes de futur com l'endeutament públic i la precarietat laboral, després de corregir certs desequilibris en els últims anys.

"Hem d'avançar en la correcció de la desigualtat, acabar amb bretxes com la salarial entre homes i dones. Hem de fer front als canvis sociodemogràfics, al canvi climàtic i als canvis tecnològics", ha afegit.

També ha defensat una política econòmica proactiva, ambiciosa i responsable per tenir un creixement sostenible, a través de tres eixos: disciplina fiscal, cohesió social i una agenda de canvi.

Calviño ha apostat per la col·laboració públic-privada i ha ressaltat el paper de l'Estat per donar suport a les empreses: "Tenim seguretat física, jurídica i institucional. El sector públic ha de donar suport i encausar".

CHACÓN

Per la seva banda, la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha afirmat que estan fent la feina "que toca" per situar Catalunya com un territori competitiu al nou món global, i ha assegurat que estan complint amb l'obligació de legislar, definir estratègies i fomentar la col·laboració públic-privada.

La consellera, que ha recordat els polítics sobiranistes a la presó i a l'estranger, ha assegurat que des de la Conselleria poden defensar una opció política i alhora complir amb la seva feina, i ha avisat: "Qui vulgui perjudicar la relació entre la política i l'economia, trobarà aquest departament de cara".

Contador

Més llegides