5 de desembre de 2018

Calviño afirma que en la majoria de països europeus els partits no pacten amb formacions com Vox

Calviño afirma que en la majoria de països europeus els partits no pacten amb formacions com Vox
EDUARDO PARRA - EUROPA PRESS

MADRID, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, ha afirmat que en la majoria de països europeus els partits no pacten amb formacions com Vox, sinó que estableixen un "cordó sanitari".

En la seva intervenció en Els Esmorzars Informatius d'Europa Press, Calviño ha assenyalat que els partits que pacten amb aquest tipus de formacions "tendeixen a l'extremisme" i no van en la línia dels valors fonamentals de la Constitució.

"Caldrà veure com s'alineen els partits constitucionalistes davant d'aquests tipus de fenòmens", ha manifestat Calviño, que ha eludit qualificar Vox com un partit anticonstitucionalista, tal com va fer el dimarts la ministra de Justícia, Dolores Delgado.

La titular d'Economia ha afirmat que l'auge de Vox en les recents eleccions andaluses és un procés que no l'ha sorprès "tant", després d'observar el que ha passat a altres països europeus.

"Hem vist com aquest virus de xenofòbia o rebuig al diferent i el recel davant dels canvis s'ha anat inoculant en els partits de diferents països europeus. Pensàvem que a Espanya estàvem vacunats, però no ha estat així", ha lamentat.

Així, ha inicidit que és un fenomen que no és exclusiu d'Espanya, encara que s'ha mostrat partidària de no "minimitzar-lo". En qualsevol cas, ha assegurat que aquest factor "no canvia el full de ruta del Govern".