Borrell no es descarta per encapçalar la llista del PSOE a les europees

Aclareix que Sánchez no li ho ha ofert i subratlla que Europa és una "gran tasca" d'interès per a qualsevol responsable polític

Borrell no es descarta per encapçalar la llista del PSOE a les europees
14 de gener de 2019 EDUARDO PARRA - EUROPA PRESS

MADRID, 14 Gen. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, no s'ha descartat aquest dilluns com a candidat del PSOE a encapçalar la llista de les eleccions europees del 26 de maig, encara que ha precisat que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, no li ha fet cap oferta.

En els Esmorzars Informatius d'Europa Press, Borrell ha revelat que sap "per conductes col·laterals" en qui pensa el cap de l'Executiu central per ocupar aquest lloc, però ha assenyalat que no en podia revelar el nom. Quan el moderador ha interpretat de les primeres paraules del ministre que ell no seria llavors el candidat, Borrell ha precisat: "Això no ho he dit".

A la següent pregunta sobre si li agradaria ser llavors el cap de llista del PSOE a les europees, ha evitat donar una resposta directa i ha reconegut que ell té un "problema", que durant tota la seva vida li ha "agradat sempre ser massa coses alhora".

En qualsevol cas, Borrell ha subratllat que "Europa és una gran tasca que a qualsevol responsable polític li podria interessar". "Però de moment jo estic en el Ministeri d'Exteriors amb molta feina, molta il·lusió i algun disgust", ha indicat.

El cap de la diplomàcia ha aclarit que "no hi ha cap oferta" que li hagi traslladat en aquest sentit el president del Govern espanyol, qui sí que ha adreçat cap a la seva persona "paraules elogioses" que el ministre agraeix molt". "Sempre va bé que parlin bé d'un. No passa cada dia", ha apuntat.

Borrell també ha assenyalat que no existeix "cap relació jurídica" entre el cap de llista a les europees i el futur candidat a comissari, malgrat que el vicepresident de la Comissió Europea Frans Timmermans i candidat socialdemòcrata a presidir l'Executiu comunitari és partidari que encapçalin les llistes de cada país els candidats a futurs comissaris, en un intent d'acostar més Europa als ciutadans.

La veritat és que el mateix president del Govern central, Pedro Sánchez, s'ha referit diverses vegades a Borrell com un "magnífic candidat" a encapçalar la llista al Parlament Europeu. No obstant això, fins ara no es coneixia la predisposició del ministre a acceptar aquesta oferta, sinó més aviat tot el contrari.

Contador

Més llegides