13 de febrer de 2019

Borrell fa una crida a la societat per respondre als atacs "ferotges" de l'independentisme amb una defensa del país

Borrell fa una crida a la societat per respondre als atacs "ferotges" de l'independentisme amb una defensa del país
RICARDO RUBIO - EUROPA PRESS

MADRID, 13 Febr. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, ha assenyalat aquest dimecres que, en aquest temps "inundat de 'fake news'" en el qual Espanya és objecte d'"atacs ferotges" per part de l'independentisme català, la societat civil ha de ser "més tèbia en la crítica i més forta en la defensa" del país.

Durant la presentació d'un esmorzar informatiu Borrell ha incidit que l'independentisme, amb el judici als líders del procés, està "obstinat en la construcció d'una segona llegenda negra" sobre Espanya, en la qual la descriu com "un país repressor, sense separació de poders, on es jutja les persones per les seves opinions".

Davant d'aquesta "màquina de desinformació que és l'independentisme català", que propaga en mitjans internacionals el seu discurs, Borrell ha fet una crida a la societat per fer-li front, argumentant i explicant la realitat que és Espanya.

En aquest sentit, ha apuntat que les ambaixades espanyoles a l'estranger estan preparades per "fer-li front" i ha lamentat que es porta "massa temps" deixant que els arguments del contrari es propaguin sense donar cap resposta.

"Ara el nostre cos diplomàtic sap que ha de donar resposta", ha explicat, per afegir que "està en perill la integritat territorial de l'Estat" i que, atès que està en joc com ens perceben a l'exterior, això tindrà abans o després "conseqüències econòmiques".

Sobre aquest assumpte, en declaracions a periodistes abans de l'acte, ha lamentat que el debat del projecte de pressupostos que se celebra al Congrés s'hagi convertit "en un debat de política general amb la qüestió de Catalunya de rerefons", i ha recalcat que no era el que s'esperava.

Contador

Més llegides