10 de febrer de 2019

Borrell crida a evitar la divisió a Espanya i reivindica la seva bona qualitat democràtica

Borrell crida a evitar la divisió a Espanya i reivindica la seva bona qualitat democràtica
RICARDO RUBIO/ EUROPA PRESS - ARCHIVO

MADRID, 10 Febr. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Afers exteriors, Josep Borrell, ha cridat a evitar que la divisió de la societat catalana derivi en una divisió de la societat espanyola i ha tornat a defensar la separació de poders, en una entrevista aquest diumenge a France 24, on ha defensat la molt bona posició en la qual es troba la democràcia a Espanya.

"A Espanya hi ha separació de poders i la democràcia espanyola es troba molt bé considerada en la comunitat internacional, molt per sobre d'altres països europeus", ha declarat Borrell, per qui l'empresonament dels líders del procés independentista català "no és un procés polític, sinó un procés judicial".

El màxim representant de la diplomàcia espanyola ha insistit en la idea que entorn del procés no s'està jutjant "una opinió política, sinó actes", i ha cridat a "evitar" que "la divisió de la societat catalana provoqui una divisió de la societat espanyola".

El ministre es troba a França per segon dia després de mantenir el dissabte una trobada informal amb el seu homòleg francès, Jean-Yves Le Drian, on tots dos van passar revista "als temes europeus" de cara a les eleccions europees del proper mes de maig.

Contador

Més llegides