8 de abril de 2019

Borges i l'Irta intensifiquen la seva col·laboració en investigació agroalimentària

Borges i l'Irta intensifiquen la seva col·laboració en investigació agroalimentària
IRTA

LLEIDA, 8 Abr. (EUROPA PRESS) -

El conseller delegat del grup agroalimentari Borges, Josep Pont Amenós, i el director general de l'institut d'investigació Irta, Josep Usall, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració amb l'objectiu d'identificar, desenvolupar i executar accions en projectes d'investigació conjunts, de serveis o desenvolupaments tecnològics o la transferència i la formació.

Aquest acord marc estableix les bases per enfortir la col·laboració estratègica entre Borges i l'Irta, que fa temps que treballen junts en qüestions puntuals, ha assegurat l'institut d'investigació en un comunicat.

Usall ha assegurat que fa temps que l'empresa i el centre d'investigació treballen junts en assumptes puntuals i ha posat com a exemple els estudis sobre la postcollita de l'oliva o les actuacions actuals en un grup operatiu a nivell estatal per detectar l'ametlla amarga.

"Encara que ja fa molts anys que tenim una estreta col·laboració amb l'Irta, volem fer un pas més a l'hora de potenciar la nostra relació en l'àmbit de l'R+D+I tant a nivell agrícola, com industrial i de desenvolupament de nous productes de qualitat, saludables i gustosos de la cuina i estil de vida mediterranis", ha afirmat Pont.

Amb més de 120 anys de tradició familiar, el grup Borges desenvolupa la seva activitat en l'àmbit dels productes de la dieta mediterrània, entre ells la fruita seca i l'oli d'oliva.