2 de febrer de 2019

Bonvehí (PDeCAT): El judici és l'última oportunitat de l'Estat "de no fer el ridícul"

Assegura que el PDeCAT es presentarà a les europees "sigui quina sigui la fórmula"

Bonvehí (PDeCAT): El judici és l'última oportunitat de l'Estat "de no fer el ridícul"
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 2 Febr. (EUROPA PRESS) -

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha assegurat que el judici pel procés independentista serà "l'última oportunitat de l'Estat espanyol de no fer el ridícul a nivell europeu" i ha defensat que ho afronten amb actitud de victòria.

En la seva intervenció al Consell Nacional del PDeCAT, Bonvehí ha afirmat que el paper de la seva formació en el judici serà la d'explicar la veritat, ser un altaveu i fer pedagogia amb els "conciutadans que no estan tan involucrats en política".

També ha demanat empatia a "altres sectors" a la resta d'Espanya, ja que ha sostingut que aquesta serà una causa contra la democràcia i que el que els està passant als independentistes també els podria passar a ells.

Bonvehí ha destacat que serà una "gran oportunitat per denunciar arbitrarietat i vulneració de drets civils" i ha reiterat que serà un judici amb una evident falta de garanties.

Ha explicat que defensaran que els fets que se'ls imputen "no són un delicte", que es tracta d'un judici històric i que, segons ell, no és cert que hi hagi rebel·lió i sedició.

ELECCIONS EUROPEES

El líder del PDeCAT ha assegurat que el seu partit es presentarà a les europees "sigui quina sigui la fórmula" i ha afirmat que la seva formació mai ha estat un problema per a la unitat i la generositat que, segons ell, necessita Catalunya.

"Si no és possible aquesta llista unitària independentista tenim altres opcions", ha destacat Bonvehí que ha avisat que el PDeCAT es presentarà a Europa i que els candidats triats pel partit han de formar part d'aquesta proposta.

Ha reconegut que se sentirien còmodes amb una llista que inclogués a tots els partits independentistes i nacionalistes d'Espanya, però ha assegurat que això ho hauran de decidir "entre tots" al Consell Nacional.

Contador

Més llegides