16 de abril de 2019

Batet afirma que "el PP mai no ha cregut en la Constitució"

Batet afirma que "el PP mai no ha cregut en la Constitució"
EUROPA PRESS

SANT ADRIÀ DE BESÒS (BARCELONA), 16 Abr. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Política Territorial i candidata socialista per Barcelona a les generals, Meritxell Batet, ha afirmat aquest dimarts que "el PP mai no ha cregut en la Constitució" i ha sustentat el seu argument en les propostes que planteja i que van, al seu parer, en contra de la Carta Magna.

En concret ha contestat a una pregunta dels periodistes sobre la proposta del candidat popular, Pablo Casado, sobre que el govern recuperi la competència sobre la gestió dels centres penitenciaris en comunitats com Catalunya, després de visitar el Mercadal de Sant Adrià de Besòs (Barcelona).

"La proposta de recentralitzar, de treure les competències a les comunitats autònomes, lliga molt bé amb aquesta aplicació del 155 permanent i perpètua, que vol dir suspendre l'autonomia. El PP mai no ha cregut en l'Estat autonòmic, mai no ha cregut en un Estat descentralitzat i, en definitiva, mai no ha cregut en la Constitució", ha resolt.

Batet ha recordat que el títol vuit de la Constitució dissenya i desenvolupa l'estat autonòmic i el que fa el PP és "esmenar totalment aquest títol" i ha defensat la proposta socialista que va en contra de la del PP, és a dir, que demana enfortir l'autogovern de les autonomies.

POBRESA INFANTIL

La ministra ha explicat el paquet de propostes socials que inclou el programa socialista i ha destacat les mesures que lluiten contra la pobresa infantil com el Comissionat per combatre-la que van crear durant els seus deu mesos de Govern.

També ha recordat que el Govern ha posat sobre la taula un avantprojecte de llei orgànica de protecció a la infància, de lluita contra la violència infantil, "que ha fallat perquè la legislatura no ha durat prou" per tramitar el projecte.

"Serà una de les primeres iniciatives que presentarem quan el 29 d'abril, esperem, recuperem el Govern", ha dit, i ha recordat que el Projecte de Pressupostos Generals de l'Estat també incorporava mesures en aquest sentit i que no va prosperar per l'oposició dels partits de dretes i independentistes.