Publicat 21/11/2019 17:13

Barcelona preveu assumir la gestió directa del Port Olímpic a partir de desembre

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dijous que preveu assumir a partir de desembre la gestió directa del Port Olímpic a l'espera que en "els propers 15 dies" la Generalitat aprovi la delegació de competncies per un període de 30 anys.

El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, i la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, han celebrat que el consistori pugui assumir la gestió directa del Port Olímpic perqu "és una necessitat urgent" en la qual han estat treballant molt de temps, segons han explicat, i han incidit que volen dur a terme una transformació que permeti dir que s'ha recuperat un espai emblemtic de la ciutat.

L'executiu municipal presentar en el ple d'aquest mes de novembre una mesura de govern que inclou les prioritats, el model de gestió i les primeres actuacions a fer en l'mbit del Port Olímpic.

El nou model, d'acord amb el Pla Director Estratgic aprovat l'octubre del 2018 en el ple municipal per unanimitat, s'estructura en quatre eixos: la integració del port amb la ciutat, un nou model d'usos i activitats, una reforma integral de l'espai públic, i la millora de la infraestructura porturia.

"EL MAIG DEL 2020 NO HI HAUR DISCOTEQUES"

La transformació comenar pel Dic de Recer per solucionar els problemes de depassament que té i garantir la seguretat i la funcionalitat del port, i continuar amb la nova concessió d'activitats i amb el cessament dels locals d'oci nocturn al moll de Mestral per adequar-los a nous usos vinculats a l'"economia blava i a un nou model de restauració de proximitat".

Janet Sanz ha insistit que el model ha de permetre el canvi de model de l'oci nocturn del Port Olímpic: "Al moll de Mestral a partir de maig del 2020 deixarem de veure discoteques, aquelles discoteques que han creat problemes de convivncia, de seguretat, problemes de descans als mateixos vens del voltant".

OPERACIÓ COMPLEXA

Collboni ha assegurat que la transformació durar "probablement uns cinc o sis anys" i que ser complexa perqu s'hauran d'anar canviant progressivament les activitats i evitar que es trepitgin les actuacions perqu no deixi d'haver-hi activitat al Port Olímpic i hi hagi espais buits, ha dit.

Els restauradors podran continuar funcionant almenys fins que es facin les obres al moll de Gregal, previstes per als anys 2023 i 2024, i Sanz ha garantit que intentaran que la gent que treballa al port tingui el mínim de molsties possibles: "Fins que no comencin les obres al moll de Gregal, aquesta restauració no es mour".

39 MILIONS D'EUROS

El projecte de transformació preveu una inversió de 39 milions d'euros aprovada pel ple municipal i es finanar amb la generació d'ingressos provinents de la comercialització dels locals i els amarraments del port.

Collboni ha recalcat que és una de les inversions més importants que far l'Ajuntament, i ha dit que aquesta transformació "aspira a fer-se mitjanant diners públics per que no costi diners públics".

CONSELL RECTOR

La coordinació de la gestió es vehicular mitjanant un Consell Rector com a mxim rgan de Govern central que estar presidit per la Segona Tinena d'Alcaldia, i formar part la Primera Tinena d'Alcaldia i el seu vessant econmic, de comer i de restauració, la regidoria d'Esports, el districte de Sant Martí, i els serveis municipals.

L'actuació, duta a terme per l'empresa municipal Barcelona Serveis Municipals (BSM), mantindr la Comissió de Seguiment creada durant el procés de debat previ, que facilitar que els grups municipals, el venat i altres agents implicats collaborin en el model i avalun el seguiment i la gestió.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés