12 de febrer de 2019

Asens diu que es jutja "la manera de tractar els opositors" a Espanya

Asens diu que es jutja "la manera de tractar els opositors" a Espanya
POOL

MADRID, 12 Febr. (EUROPA PRESS) -

El tercer tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, s'ha acostat aquest dimarts als voltants del Tribunal Suprem en què ha arrencat el judici als líders independentistes involucrats en el procés sobiranista del 2017 i ha declarat als mitjans que, en la seva opinió, el que es jutja és "una manera de tractar els opositors polítics que resulta molt difícil de comprendre per a l'opinió pública internacional".

"Els fets s'estan interpretant com un atac gravíssim a l'ordre constitucional, però a Europa es veuen com uns fets polítics sense cap rellevància penal, com ha dit ja el tribunal alemany. Ens trobem davant del mirall d'Europa, el que està en joc també és la qualitat democràtica de les nostres institucions", ha declarat a Europa Press.

Per a Asens, "la unitat d'Espanya s'ha de protegir amb altres mitjans polítics, no s'ha de fer una interpretació extensiva i abusiva dels delictes" com en la seva opinió, passa en aquest cas. "El que passi aquests dies serà determinant per al futur no només de Catalunya sinó de l'Estat, el dret, les llibertats i la convivència", ha indicat.

Contador

Més llegides