7 de febrer de 2019

Aragonès defensa "revisar" l'IRPF i Successions en la tramitació dels pressupostos

Aragonès defensa "revisar" l'IRPF i Successions en la tramitació dels pressupostos
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 7 Febr. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat aquest dijous la necessitat de "revisar" l'IRPF i l'Impost de Successions en la tramitació dels pressupostos catalans del 2019.

En una interpel·lació en el ple del Parlament, s'ha obert a la possibilitat de "fer modificacions fiscals per millorar la capacitat redistributiva dels impostos cedits" per l'Estat i ha assenyalat que es pot fer en l'Impost de Successions i que s'ha d'estudiar en el cas de l'IRPF.

Augmentar aquests dos impostos és una de les exigències que van plantejar els comuns per aprovar els pressupostos i, encara que de moment les negociacions estan aturades, Aragonès ja va obrir la porta aquest dimecres al Parlament a "estudiar les mesures fiscals" que plantegen en IRPF i Successions.

"Això s'haurà de tractar en la tramitació pressupostària", ha afirmat Aragonès, que ha argumentat que hi ha grans necessitats per incrementar la redistribució entre la població i que per fer-ho les arques de la Generalitat han d'augmentar els seus ingressos.

Davant la demanda del PP de rebaixar els impostos catalans, el vicepresident ha rebutjat fer-ho perquè no està d'acord en què Catalunya tingui una fiscalitat excessiva: "És adequada, correcta i d'acord amb la nostra economia i les necessitats de la nostra societat".

A més, ha explicat que de moment no han presentat el projecte de pressupostos al Parlament perquè primer volen obtenir els suports necessaris per aprovar els comptes.

Contador

Més llegides