5 de desembre de 2018

Aragonès avisa Sánchez sobre els PGE: "No funcionem amb amenaces ni amb xantatges"

Aragonès avisa Sánchez sobre els PGE: "No funcionem amb amenaces ni amb xantatges"
EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident i conseller d'Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, ha advertit el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre el seu anunci d'aprovar el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) al gener: "No funcionem amb amenaces ni amb xantatges".

En una entrevista a Ràdio 4 recollida per Europa Press, Aragonès ha recordat la situació dels presos sobiranistes, i ha insistit que una situació de gravetat comporta actuar amb responsabilitat: "Si cau el Govern de Pedro Sánchez és perquè vol".

Ha afegit que no és seriós afrontar una negociació pressupostària sense parlar amb tots els grups, i critica Sánchez perquè presenti un projecte i que esperi que tothom s'adhereixi: "Això no és així tret que ho vulgui utilitzar com un instrument de propaganda. És necessari abordar els problemes polítics de fons. Amb mesures cosmètiques no en tenim prou".

Ha criticat que s'utilitzi el "fantasma de l'extrema dreta per amenaçar els independentistes i votar uns pressupostos demanant que s'oblidi la repressió", en al·lusió a Vox.

"Nosaltres ja sabem el que és l'extrema dreta. Ningú no ens ha de donar lliçons. Si es vol plantar cara es fa amb els problemes de fons", ha dit i ha recordat l'acusació popular que exerceix Vox en el cas del procés sobiranista.

COMPTES CATALANS

Quant als pressupostos catalans, ha reconegut que la reunió d'aquest dimarts amb els socialistes "no va anar bé perquè el PSC demana que els pressupostos de la Generalitat se subordinin als PGE i no hi estem d'acord".

"Les decisions del Parlament no han de dependre ni estar al servei del Govern de Pedro Sánchez, sinó de la ciutadania de Catalunya", ha sostingut, i ha insistit que aprovar els comptes catalans és una oportunitat per revertir moltes retallades.