6 de febrer de 2019

Andorra reconeix Guaidó com a "president encarregat" de convocar eleccions

Andorra reconeix Guaidó com a "president encarregat" de convocar eleccions
SFG - ARCHIVO

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 6 Febr. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Andorra ha afirmat aquest dimecres que reconeix Juan Guaidó com a "president encarregat" de convocar eleccions presidencials a Veneçuela i s'uneix així al posicionament de la majoria de països de la Unió Europea.

En un comunicat, l'Executiu presidit per Antoni Martí afirma que se suma a la "crida per trobar una solució democràtica" per a un país que es troba en una situació de crisi internacional, diu.

Per aquest motiu, considera "imprescindible" que s'engegui un procés polític pacífic perquè el poble veneçolà pugui decidir el seu futur en unes eleccions presidencials: demana que siguin lliures, transparents i convocades per Guaidó --autoproclamat president en substitució de Nicolás Maduro a finals de gener--.

El Principat --afegeix el Govern-- defensa els "valors de la democràcia, els drets humans i l'estat de dret".

També mostra la seva solidaritat amb tot el poble veneçolà, al qual desitja que pugui superar la crisi econòmica i social en què està immers.

El Govern afegeix que està pendent de les conclusions de la reunió del Grup Internacional de Contacte sobre Veneçuela que tindrà lloc aquest dijous a Montevideo (l'Uruguai).

En aquesta reunió participaran vuit països de la UE --Espanya, França, Alemanya, Itàlia, Holanda, Portugal, Suècia i el Regne Unit--, juntament amb cinc llatinoamericans --Bolívia, Costa Rica, l'Equador, Mèxic i l'Uruguai--.

La posició del Govern andorrà pel que fa a la situació que viu Veneçuela es va debatre en una reunió aquest dilluns, però ha fet pública la decisió aquest dimecres.

Contador

Més llegides