11 de setembre de 2019

Andorra destitueix un secretari d'Estat que va exercir d'observador en diversos partits de futbol

Andorra destitueix un secretari d'Estat que va exercir d'observador en diversos partits de futbol
SFG

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 11 set. (EUROPA PRESS) -

El cap de govern d'Andorra, Xavier Espot, ha anunciat aquest dimecres, durant una pausa del Consell de Ministres, la destitució del secretari d'Estat d'Economia i Empresa, Salustià Chato.

La decisió s'ha pres després de rebre aquestes darreres hores informacions segons les quals "Chato ha participat en diferents partits de futbol internacionals com a observador de camp després del seu nomenament en el càrrec", destaca el Govern en un comunicat.

Segons aquestes informacions, el secretari d'Estat d'Economia i Empresa va exercir d'observador de camp en "com a mínim dos partits de futbol internacionals que es van jugar durant el mes d'agost i el passat 6 de setembre".

Aquests fets "constitueixen un incompliment de les instruccions expresses i precises que el ministre Jordi Gallardo va donar a Chato en el moment del seu nomenament".

Se li va requerir que aturés "qualsevol activitat relacionada amb el futbol durant el seu mandat de secretari d'Estat per una qüestió ètica i estètica".

De fet, el ministre va acceptar "de manera excepcional" la participació de Chato en el partit Andorra-França de l'11 de juny, en resposta a un compromís previ al nomenament que va contreure Chato amb la UEFA.

LES REACCIONS

La decisió del Govern ha rebut el suport tant de Demòcrates com de Liberals, els partits que governen en coalició, i en sengles comunicats han atribuït la destitució al fet que Gallardo (ministre liberal del qual depenia Chato) ha perdut la confiança de qui era el seu secretari d'Estat.

La consellera general --diputada-- socialdemòcrata Rosa Gili ha manifestat que "era una evidència que això havia d'acabar d'aquesta manera", ha dit el Partit Socialdemòcrata en un comunicat.

A més, la diputada ha lamentat "la mala imatge que ha donat un govern que ha començat des d'un posicionament de mediocritat".

En l'opinió de Gili, "no es pot defensar algú que exercirà un càrrec de responsabilitat quan se sap que ha incomplert la llei".

I ha afegit que "el Govern no pot demanar als ciutadans el compliment estricte de la llei quan els mateixos membres no ho fan i altres membres fins i tot han dit que no era greu".