6 de desembre de 2018

Ana Pastor subratlla que la Constitució és "perfectible" i no un "cadenat", però reclama "renovar el pacte" del 1978

Ana Pastor subratlla que la Constitució és "perfectible" i no un "cadenat", però reclama "renovar el pacte" del 1978
EDUARDO PARRA - EUROPA PRESS

MADRID, 6 Des. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha assegurat aquest dijous que la Constitució del 1978 "mai ha estat un cadenat" i reconeix que, quaranta anys després, és "perfectible" i admet reformes, però ha subratllat que, per a qualsevol decisió que s'adopti al respecte, cal aquell "esperit d'acord, concòrdia, diàleg i col·laboració" de la Transició.

"Avui és el moment que tots els espanyols renovem aquest gran Pacte Constitucional, és el que el poble espanyol demanda als seus representants --ha afirmat--. Perquè la Constitució ha estat, és i serà la millor guia per canalitzar els reptes que, com a nació, ens ofereix el futur".

En el seu discurs amb motiu del quarantè aniversari de la Constitució, Ana Pastor ha tingut paraules d'agraïment per al Rei que la va promoure i va signar, Joan Carles I; per a "els espanyols que van protagonitzar la Constitució", i per al llavors president Adolfo Suárez.

Ana Pastor ha volgut també integrar en el seu discurs cites històriques de figures rellevants de la Transició, i a més del Rei i Suárez, ha recorregut al socialista Felipe González, al comunista Santiago Carrillo i als anomenats 'pares' de la Constitució, entre d'altres.