12 de febrer de 2019

Almenys dos observadors internacionals de la plataforma ITW assistiran com a públic en l'inici del judici

MADRID, 12 Febr. (EUROPA PRESS) -

Almenys dos observadors internacionals de la plataforma International Trial Watch-Catalan Referendum Case (ITW) assistiran aquest dimarts, en el contingent reservat al públic general, al començament del judici pel procés independentista a Catalunya que comença a les 10.00 hores al Tribunal Suprem. Un altre grup espera a la cua amb la resta de persones que intenten també presenciar la vista oral.

De moment, només dos dels experts i un representant espanyol de la plataforma han pogut accedir a la seu del Tribunal Suprem, per la seva condició de professionals del dret, als quals després se'ls ha facilitat la targeta d'identificació que els permetrà entrar al Saló de plens.

El tribunal del procés va acordar deixar fora del judici els observadors internacionals, que havien estat sol·licitats per una gran part de les defenses.

En l'acte d'admissió de prova, el Suprem va explicar que no els reservarà places a la sala on es desenvoluparà la vista perquè el judici serà televisat en directe i mitjançant 'streaming' en el web del Poder Judicial.

Els magistrats van afegir que "la conseqüència immediata és que tot ciutadà que vulgui convertir-se en observador nacional o internacional, del desenvolupament del judici podrà fer-ho".

Els dos advocats que es troben ja al Suprem són el francès, Alexandre Faro, com a representant de la Federació Internacional de Drets Humans i el belga Frederic Ureel, de l'Associació Europeus Demòcrates.

A tots dos els han demanat que es treguin les seves respectives togues --el belga ha arribat amb el típic abillament dels lletrats de Bèlgica--, atès que els únics advocats que poden ser a la sala amb aquesta condició professional són les defenses dels 12 acusats.

La resta de membres de la plataforma, que intenten entrar a la seu judicial, alguns d'ells no són advocats, són de nacionalitat francesa, italiana o nord-americana, segons han informat els mateixos observadors.