29 de gener de 2019

Albiach (CatECP) demana a Aragonès que li truqui quan "faci els deures" sobre els pressupostos

Albiach (CatECP) demana a Aragonès que li truqui quan "faci els deures" sobre els pressupostos
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 Gen. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de CatECP al Parlament, Jèssica Albiach, ha instat aquest dimarts el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, a trucar-li quan "faci els deures" en relació als Pressupostos de la Generalitat del 2019.

"Quan Aragonès faci els deures, es mogui i recuperi ingressos, que truqui i tornarem a asseure'ns", ha subratllat en roda de premsa a la cambra, després que els comuns suspenguessin les negociacions que mantenien amb el Govern per avalar-los.

Segons Albiach, malgrat la predisposició dels comuns a negociar els comptes després de sis reunions, fins aquest mateix dimarts desconeixen la xifra total de despesa, i l'única proposta que han rebut del Govern "és una semiproposta continuista amb les retallades de governs anteriors".

En la seva opinió, els catalans necessiten uns comptes socials i expansius, i per això plantegen incrementar els ingressos lluitant contra el frau fiscal i amb una reforma fiscal perquè el 2% dels que més tenen paguin més: "Però el Govern no hi està disposat".

Després d'assegurar que no ha tingut cap contacte amb Aragonès des que van suspendre les negociacions, ha lamentat que ara hi hagi "pressing comuns" per tirar endavant els comptes, i atribueix l'actitud d'ERC a un càlcul electoral.

"Alguns estan més amb la calculadora electoral a la mà que pensant en el país. ERC ha de decidir si vol ser la nova Convergència o una força d'esquerres", ha sostingut.

SOBRE ELS PGE

Sobre els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), Albiach no perd l'esperança que s'acabin aprovant perquè són "objectivament bons" per a Catalunya, encara que si hi ha eleccions sortiran a guanyar-les, ha apuntat després de l'advertiment de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.

També ha apel·lat a la responsabilitat en argumentar que l'alternativa al Govern de Pedro Sánchez podria ser "un tripartit a l'andalusa, que tindria conseqüències nefastes per als drets nacionals, socials i polítics".

Contador

Més llegides