16 de maig de 2019

Alberto Garzón censura el veto de l'independentisme a Iceta i adverteix que van "en contra direcció"

Alberto Garzón censura el veto de l'independentisme a Iceta i adverteix que van "en contra direcció"
EUROPA PRESS

VALLADOLID, 16 Maig (EUROPA PRESS) -

El coordinador federal d'Esquerra Unida (IU), Alberto Garzón, ha censurat el veto de l'independentisme perquè el líder del PSC, Miquel Iceta, fos el president del Senat i ha advertit a ERC, JxCat i la CUP que van en "direcció contrària".

"Estem alarmats que els partits independentistes segueixin creient que pitjor és millor, perquè no és cert, tot el contrari, pitjor és pitjor", ha postil·lat a Valladolid en un acte en què ha estat acompanyat pel candidat a la Junta per IU-Castella i Lleó en Marxa, José Sarrión.

Per a Garzón, aquest gest de l'independentisme suposa "un problema", per la qual cosa ha censurat aquesta manera de fer política, perquè ha defensat la necessitat d'"obrir espai al diàleg", "a la negociació" i "a la resolució política". "És necessari que els partits independentistes entenguin que cal caminar per la via del diàleg i gestos com aquest van en direcció contrària", ha puntualitzat.

En aquest sentit, el dirigent d'IU ha descartat que hi hagi "cap risc" perquè es produeixi la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern d'Espanya. Garzón considera que, després dels comicis del 26 de maig, iniciaran les converses de "manera integral" perquè coincidiran amb les investidures als ajuntaments, diputacions, autonomies i la intenció serà la de "conversar" per "arribar a acords en què sigui possible produir el canvi".

"Entenem que hi ha prous elements interessats a mantenir un Govern que sigui progressista, d'esquerres, que blindi els serveis públics i millori les condicions de vida de les famílies treballadores", ha conclòs.

Contador

Més llegides