Actualitzat 15/11/2018 17:13

ACS i Atlantia dissenyaran "el més aviat possible" la seva estratègia per Abertis

Acord ACS i Atlantia
EUROPA PRESS - Archivo

La constructora eleva a 916 milions el seu deute en culminar la presa del grup, però tornarà a reduir-lo a finals d'any

MADRID, 15 nov. (EUROPA PRESS) -

ACS i Atlantia dissenyaran "el més aviat possible" la seva estratègia per Abertis una vegada que el nou consell de la companyia d'autopistes es conformi i sigui aprovat en la junta extraordinària d'accionistes convocada per al proper 10 de desembre.

"La nova estratègia es definirà el més aviat possible, tant per a la companyia com per al mercat", va assegurar el director general corporatiu d'ACS, Ángel García Altozano.

La definició de la nova estratègia serà així una de les principals tasques que tindrà el nou consell d'Abertis, juntament amb la definició de la política del dividend.

El directiu d'ACS també va emplaçar l'assemblea extraordinària d'Abertis la definició de la política de dividend que abordarà la companyia per retribuir els seus dos accionistes nous.

La junta aprovarà a més el nou consell d'Abertis que, en principi, estarà integrat per cinc membres. El grup que presideix Florentino Pérez i la companyia participada per la família Benetton nomenaran a dos consellers cada un. La cinquena butaca d'aquest màxim òrgan de gestió la ocuparà el primer executiu de l'empresa, José Alfaro.

Els dos representants d'ACS seran el seu conseller delegat, Marcelino Fernández Verdes, i el seu conseller Pedro López Jiménez, mentre que les dues butaques d'Atlantia les ocuparan el seu primer executiu, Giovanni Castellucci, i Carlo Bertazzo, director financer d'Edizzione, la signatura de la família Benetton.

Amb el seu acord per comprar conjuntament Abertis, ACS i Atlantia pretenen conformar un "líder mundial" de construcció i explotació de grans infraestructures, un grup amb el qual competir per una cartera de projectes valorats en uns 200.000 milions d'euros en mercats que consideren estratègics, com els Estats Units, Austràlia i Europa

EL DEUTE D'ACS DESPRÉS DE L'OPERACIÓ

Durant la presentació dels resultats d'ACS, García Altozano va informar que, després de culminar aquest mes d'octubre la presa conjunta d'Abertis, l'endeutament de la constructora s'ha elevat fins als 916 milions d'euros, enfront de la posició neta de caixa de 128 milions d'euros que presentava la conclusió de setembre.

No obstant això, ACS va assegurar que a finals d'any haurà aconseguit retallar aquest nou endeutament, gràcies a la "forta" generació de caixa que espera dels seus negocis aquest últim trimestre de l'any.

L'augment puntual del deute deriva del tancament de l'operació d'Abertis, que ha suposat per a la constructora una injecció d'un capital total de 3.455 milions a la societat conjunta formada amb Atlantia per gestionar el grup de concessions, import del qual cal restar els 2.411 milions que aconsegueix amb la venda del 23,1% d'Hochtief a Atlantia.

ACS no comptabilitza com a deute el 'macrocrèdit' de 9.800 milions que la societat conjunta ha subscrit, atès que aquesta signatura instrumental i Abertis consolidaran als comptes d'Atlantia.

A més, al costat de la prevista reducció de deute, ACS destaca l'augment del seu patrimoni net en 2.411 milions, fins als 6.063 milions, que li genera l'operació, gràcies a l'ampliació de capital d'Hochtief i la posterior venda d'accions a Atlantia.

Per això, García Altozano va subratllar la "sòlida posició financera" amb la qual la constructora ha conclòs la licitació per Abertis que va emprendre fa gairebé dos anys, en competència primer i en aliança després amb Atlantia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés