5 de desembre de 2018

Abascal (VOX) exigirà el tancament de Canal Sur per donar el seu suport al candidat a presidir la Junta d'Andalusia

Abascal (VOX) exigirà el tancament de Canal Sur per donar el seu suport al candidat a presidir la Junta d'Andalusia
EDUARDO BRIONES - EUROPA PRESS

MADRID, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

El president de VOX, Santiago Abascal, ha posat com a condició aquest dimecres per obtenir el seu suport per formar Govern a Andalusia el tancament de Canal Sur, una reforma de l'Estatut andalús que retorni les competències de Sanitat i Educació a l'Estat, obrir una auditoria "pel frau del PER" i un estudi detallat d'"organismes superflus".

En roda de premsa Abascal ha afegit a aquestes mesures que es faci una defensa de la caça i de la tauromàquia, derogar lleis relacionades amb Gènere i Memòria Històrica, la supressió de l'impost de successions i la rebaixa del tram autonòmic de l'IRPF.

A això, hi afegeix la petició que desaparegui de l'Estatut andalús la definició de "realitat nacional" i substituir-ho per "regió autònoma", perquè al seu judici, "els andalusos saben que Espanya és una nació". Abascal ha apuntat que no es reuniran amb Ciutadans o el Partit Popular fins que no es posin "d'acord" entre ells i ha demanat al partit taronja que "estiguin a l'altura".

No obstant això, i malgrat haver explicat les mesures que volen que es realitzin, ha puntualitzat que no frustraran el final "del règim socialista a Andalusia".