29 de gener de 2019

El subdelegat proposa fer la reunió per les reposicions de l'AVE divendres al matí i demana a Madrenas que hi vagi

Albert Bramon recorda a l'alcaldessa que la seva presència "és de gran interès per avançar de manera decisiva en la solució" de les obres

ACN

Girona.-El subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, proposa fer la reunió per les reposicions pendents de l'AVE a la ciutat aquest divendres al matí. A la resposta que ha enviat a l'alcaldessa, Bramon li demana a Madrenas que també sigui present a la trobada. No només perquè és "la màxima autoritat a la ciutat", sinó també perquè les obres pendents són "una qüestió d'altíssima rellevància i urgència". Per això, el subdelegat recorda a l'alcaldessa que els representants d'Adif "es desplaçaran expressament" des de Madrid per fer la reunió i li demana que ella també confirmi l'assistència, perquè que hi sigui "és de gran interès per avançar de manera decisiva en la solució". Per últim, Bramon vol que l'Ajuntament li faci arribar una còpia de l'acord "polític" del 2017, en què Adif es va comprometre a assumir la reposició de plaça Espanya.

La Subdelegació de l'Estat ha enviat aquest mateix migdia una nova carta a l'Ajuntament de Girona per intentar tancar la reunió sobre les reposicions pendents de l'AVE a la ciutat. Durant la trobada, entre d'altres, s'han de tractar projectes com les obres de plaça Espanya o aquells treballs que encara queden pendents a un dels extrems del parc Central (just a tocar d'allà on entren i surten els autobusos).Inicialment, Bramon va proposar que la trobada es fes aquest dijous al migdia. L'alcaldessa, però, li ha respost dient que això era impossible per incompatibilitat d'agendes. Madrenas proposava que la reunió fos dijous a la tarda o bé divendres i, a més, li feia saber al subdelegat que delegava l'assistència al regidor del Projecte Ferroviari, Carles Ribas."Acollint el vostre prec, i d'acord amb les poques dates que ens feu avinents com a disponibles, podem convocar la reunió per divendres 1 de febrer a dos quarts de dotze del migdia a la seu d'aquesta Subdelegació", recull l'escrit que Bramon ha enviat a l'alcaldessa. A la carta, però, el subdelegat insisteix perquè Marta Madrenas també sigui present a la trobada. Li recorda que les reposicions de l'AVE són una "qüestió d'altíssima rellevància i urgència per a la ciutat" i que, precisament, els responsables d'Adif que aniran a la reunió es desplaçaran "expressament" a Girona des de Madrid."Seria de gran interès per avançar de manera decisiva en la solució del propòsit que ens ocupa que asseguréssiu la vostra assistència a la reunió", diu el subdelegat a l'alcaldessa de Girona. Bramon recorda a Madrenas que, de fet, ella és "la màxima autoritat a la ciutat". I per això, li reitera que també sigui a la trobada, "sense perjudici que us acompanyin els representants polítics o els tècnics que considereu oportú".Còpia de l'acordPer últim, la carta de Bramon també demana a l'alcaldessa que li enviï una còpia de "l'acord polític" a què va arribar el consistori amb Adif el març del 2017. Un acord que, com li ha recordat Madrenas a Bramon, passa perquè l'Estat assumeixi la reposició de plaça Espanya, ja que Adif així s'hi va comprometre."Us agrairíem que ens féssiu arribar una còpia de l'acord tan aviat com us sigui possible, per tal de disposar de tota la documentació referida al cas", conclou el subdelegat, abans d'acomiadar-se.

Contador

Més llegides