Actualizado 02/11/2018 13:59

L'oli d'oliva i les guatlles, protagonistes de la 24a Mostra Gastronòmica de les Garrigues

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Hi participen nou restaurants de la comarca que elaboren un menú especial durant els caps de setmana i festius fins al 16 de desembre

ACN

Les Borges Blanques .-La 24a edició de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, organitzada pel Consell Comarcal de les Garrigues, s'enceta aquest dissabte 3 de novembre amb l'oli d'oliva verge extra com a protagonista però també es vol donar un paper protagonista a les guatlles, un producte tradicional de la cuina de la zona. En aquesta nova edició hi participen nou restaurants de la comarca que elaboraran menús especials els caps de setmana i festius. Aquest divendres s'ha presentat la Mostra a la Cooperativa de Sant Isidre de les Borges Blanques amb un acte que ha aplegat alguns dels cuiners dels restaurants que hi participen, autoritats i organitzadors. El certamen culinari s'allarga fins el 16 de desembre.

El president del Consell Comarcal, Antoni Villas, ha agraït "la dedicació dels nou restauradors de la comarca que participen en la Mostra d'enguany i que ajuden a donar a conèixer arreu la riquesa gastronòmica de les Garrigues”. “Es tracta d’una cita ideal per tastar els productes de la terra, descobrir el patrimoni cultural i paisatgístic de la comarca i, a més, també animem als visitants que vegin com es cullen les olives, amb el mètode artesanal”, ha afegit Villas.En la seva intervenció, Villas ha explicat que "enguany s'ha volgut donar protagonisme a les guatlles, un producte que sembla difícil de cuinar però els restauradors de la Mostra han aconseguit introduir-lo als menús amb un resultat excel·lent, i sense oblidar el producte estrella de la comarca com és l'oli d'oliva verge extra". Villas ha destacat també la qualitat dels vins de la comarca, també presents als menús de la Mostra.Durant les primeres setmanes de la Mostra (fins a exhaurir existències), els comensals rebran com a obsequi una ampolla d'oli del primer raig d'aquesta collita. A més, podran participar en el sorteig de nou lots de productes de la comarca (amb oli, vi, fruita seca, mel, etc.).A l’edició de l’any passat, els restaurants que participaven en la Mostra van servir 2.000 menús, un 25% més que l’any anterior i enguany els participants són Ca la Margarida de l’Albi, La Placeta d’Arbeca, l'Hostal Benet de les Borges Blanques, El Castell de la Floresta, Masia les Garrigues de les Borges Blanques, Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues, La Garbinada de Granyena de les Garrigues, El Drac dels Omellons i El Sindicat de Tarrés. L’acte de presentació de la Mostra, que s'ha celebrat aquest divendres, ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal, Antoni Villas, acompanyat del vicepresident cinquè de la Diputació de Lleida i alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, del president de la Cooperativa de Sant Isidre, Mario Bordell, del president de la DO d’oli de les Garrigues, Enric Dalmau, així com de restauradors que participen en la Mostra i altres responsables de la iniciativa.La Mostra Gastronòmica s'organitza des del Consell Comarcal i compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant els Patronats de Turisme i de Promoció Econòmica, i del projecte Gustum coordinat per l'Associació Leader de Ponent.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés