29 de gener de 2019

Indemnitzen amb 50.000 euros un home pel retard en el diagnòstic del trencament del tendó d'Aquil·les

La mútua laboral només el va tractar per la fractura d'un os del turmell i això va provocar que el tendó es deteriorés encara més

ACN

Barcelona.-El TSJC ha obligat una mútua laboral a indemnitzar un pacient a qui no van diagnosticar a temps el trencament del tendó d'Aquil·les, cosa que li va provocar un greu deteriorament d'aquest tendó i va acabar amb dues intervencions quirúrgiques. L'home ha estat indemnitzat fa unes setmanes amb 50.000 euros per una lesió patida el febrer del 2012 i no diagnosticada fins el juny d'aquell any. De fet, la mútua inicialment només li va immobilitzar la cama per la fractura d'un os del turmell.

Un treballador autònom de Barcelona i de 61 anys d'edat va patir un accident laboral en caure d'una escala al febrer del 2012. Va ser atès per la seva mútua laboral, Fremap, que va immobilitzar la cama en diagnosticar una fractura del mal·lèol tibial, i va passar desapercebut el trencament del tendó d'Aquil·les, com a conseqüència d'una deficient exploració del pacient lesionat. El juny del 2012, i per la insistència del pacient, se li va realitzar una ressonància magnètica que va objectivar la lesió del tendó. No obstant això, el retard diagnòstic va propiciar que l'estat dels extrems trencats del tendó estiguessin en tan mal estat, pel temps transcorregut sense tractament, que fossin necessàries dues cirurgies, consistint l'última en la col·locació d'un ancoratge per unir els extrems trencats del tendó.Sobre això, el jutjat contenciós-administratiu número 3 de Barcelona va confirmar les pretensions que va formular l'associació 'El Defensor del Pacient', indicant literalment en la sentència de primera instància que "el retard en el diagnòstic va provocar, com s'ha provat, un tractament incorrecte i perjudicial per a la lesió, ja que va provocar la retracció dels extrems del tendó trencat". La sentència va ser recorreguda per la mútua demandada, i es va resoldre mitjançant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que confirma que hi va haver un retard diagnòstic imputable al personal de Fremap que va atendre al treballador lesionat.Després de dues sentències favorables, el demandant va haver de reclamar extrajudicialment a Fremap perquè complís amb la seva obligació d'indemnitzar al lesionat, i no ha estat fins a finals de l'any 2018 que la mútua va pagar 50.000 euros a la víctima.

Contador

Més llegides