13 de febrer de 2019

Iceta, sobre possibles eleccions: "O continua un govern progressista i dialogant o l'alternativa de la dreta reaccionària"

Iceta, sobre possibles eleccions: "O continua un govern progressista i dialogant o l'alternativa de la dreta reaccionària"
ACN

El primer secretari del PSC qualifica d'"error" que dretes i independentistes coincideixin a impedir la tramitació dels pressupostos

ACN

Lleida.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, confia que seguirà governant el partit socialista, en cas d'unes possibles eleccions al Congrés. Només hi ha dues opcions, "o la continuïtat d'un govern progressista i dialogant o la alternativa de les tres dretes reaccionàries que abonen l'increment de la crispació a Catalunya", ha dit en referència a un possible pacte com l'andalús. El primer secretari del PSC ha lamentat que les dretes i els independentistes hagin coincidit en impedir la tramitació dels pressupostos i ho ha qualificat d'"error". "No és bo per la societat però tampoc per la dinàmica política d'acostament de posicions", ha afegit.

Iceta ha volgut deixar clar que una possible convocatòria d'eleccions depèn del president del govern espanyol però confia que si això passa, "intentarem seguir governant amb un mandat més ampli". Certament, reconeix, el partit socialista va arribar al govern després d'una moció de censura i amb 85 diputats, la qual cosa suposa una majoria "esquifida". Assegura que en cas d'eleccions "anirem a guanyar-les, a eixamplar el pes dels socialistes al Congrés dels Diputats i a fer un govern progressista". Iceta creu que els ciutadans "tenen una opció clara al davant" i confia que facin una aposta majoritària, tant a Catalunya com a la resta d'Espanya, per la continuïtat del govern "progressista i dialogant" de Pedro Sànchez.El primer secretari del PSC ha lamentat que les dretes i els independentistes hagin coincidit en impedir la tramitació dels pressupostos i creu que l'independentisme "s'equivoca molt", perquè entrar en una dinàmica política preelectoral "no els afavoreix", assegura. Iceta ha fet aquestes declaracions durant el recorregut que fa aquest dimecres per Lleida i que ha començat amb la visita al Turó de la Seu Vella, amb motiu de la seva candidatura a ser declarada Patrimoni Mundial de la Unesco.

Contador

Més llegides