15 de maig de 2019

El Homrani reivindica els vincles positius de les famílies davant la despersonalització de les noves tecnologies

El Homrani reivindica els vincles positius de les famílies davant la despersonalització de les noves tecnologies
ACN

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies participa en la celebració del Dia Internacional de les Famílies a Amposta

ACN

Amposta.-El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, ha reivindicat el valor dels vincles positius que generen les famílies davant la despersonalització que suposa el creixement de l'ús de pantalles i noves tecnologies. Aquest ha estat el principal missatge en motiu de la celebració enguany del Dia Internacional de les Famílies, que ha tingut lloc aquest dimecres a la tarda a Amposta. "Ens preocupa i cal fer visualitzar que la família són vincles, per tenir-los hem d'interaccionar i amb les noves tecnologies ens trobem que en les famílies i altres espais s'interacciona menys", ha subratllat el conseller. Entre els actes programats, a l'auditori de la Lira Ampostina, s'ha representat l'obra de teatre Des(connectem) i ha tingut lloc una xerrada experts per resoldre dubtes i preguntes.

Segons ha assenyalat El Homrani, la generació i manteniment d'aquests vincles familiars pot quedar seriosament condicionada pel fet, cada cop més habitual en l'actual societat, de quedar "enganxats a la pantalla", fet que genera unes relacions que no són "reals". En aquest sentit, ha recordat el paper de la família com a vertebradora col·lectiva de comunitats en barris i pobles, tot subratllant que el trasllat de la celebració enguany a Amposta vol visualitzar també aquest rol de vertebració arreu del país.El conseller, a més, ha reiterat el "compromís" del Govern amb les famílies, "de totes les tipologies", per poder garantir la generació d'aquest vincles. En aquest context, ha situat l'aprovació aquesta setmana del Pla Integral de Famílies, amb una dotació de 709 milions d'euros per a polítiques específiques, juntament amb el fet que el diferents departaments tinguin "cada cop més incorporada la visió de família" en els seus projectes i decisions.