Ferit amb un trau al cap un assistent a la marxa de Jusapol després de ser empès escales avall al metro

10 de novembre de 2018

PP i Cs condemnen el que asseguren que és "una agressió separatista" mentre que ERC i la CUP apunten que l'agredit portava símbols "nazis"

ACN

Barcelona.-Els Mossos d'Esquadra investiguen l'agressió que ha patit un assistent de la manifestació de Jusapol d'aquest dissabte, mentre accedia al metro a l'estació d'Urquinaona. L'home ha rebut una empenta i ha caigut escales avall. Segons ha pogut saber l'ACN, l'agredit portava objectes amb la bandera espanyola. La caiguda li ha provocat una ferida frontal que ha estat atesa pels Servei d'Emergències Mèdiques a la parada i després saturada al Centre d'Atenció Primària (CAP) Manso, on ha rebut l'alta poc temps després. De moment, la policia no ha rebut cap denúncia per uns fets que tant PP com Ciutadans han condemnat tot assegurant que es tracta d'una "agressió separatista" causada pels símbols espanyols que portava mentre que membres d'ERC i la CUP han apuntet que l'agredit portava símbols "nazis".

En aquest sentit, el president del PP, Pablo Casado, ha manifestat el seu "rebuig a totes les agressions" i s'ha preguntat "què més ha de passar perquè el govern (espanyol) actuï". Tot seguit ha opinat que "els catalans es mereixen tranquil·litat" i no pas viure en una situació que ha qualificat d'"irrespirable". Al seu torn, el president de Cs, Albert Rivera, ha assegurat que condemna rotundament una "nova agressió separatista", que ha estat provocada, ha afirmat "aquesta vegada per portar una gorra amb la bandera d'Espanya". Rivera ha desitjat una recuperació ràpida al ferit i ha demanat que "caigui sobre els seus agressors el pes de la llei". "Així estan les coses a la Catalunya de Torra", ha afegit. D'altra banda, el diputat al Congrés dels Diputats per ERC Gabriel Rufián, ha remarcat en una piulada que l'agredit portava "una samarreta nazi". La mateixa reacció de l'exrepresentant de la CUP Mireia Boya, que ha dit en un missatge irònic: "les escales del metro fan caure aquells nazis que volen exterminar comunistes i homosexuals".