16 de novembre de 2018

Els Cines Filmax Gran Via obren la primera sala de Catalunya amb tecnologia 4DX

Els Cines Filmax Gran Via obren la primera sala de Catalunya amb tecnologia 4DX
ACN

L'experiència combina projeccions d'estrenes amb una vintena d'efectes sincronitzats com vent, aigua, calor i moviment de les butaques

ACN

Barcelona.-Filmax i Cines ACEC han inaugurat aquest divendres la primera sala de Catalunya amb tecnologia 4DX, una experiència immersiva on la projecció de la pel·lícula es combina amb fins a 21 efectes que apel·len els cinc sentits. Les primeres imatges que s'han presentat amb aquesta tecnologia han estat les de 'Jurassic World', del director J.A. Bayona, que ha estat present en la projecció als Cines Filmax Gran Via. "És una experiència cinematogràfica total. És la tecnologia més avançada d'aquest moment en tot el món", ha assegurat Bayona. Boira, vent, pluja o diferents olors són algunes de les sensacions que es sincronitzen amb el so, la imatge i el moviment de les butaques. Catalunya segueix València i Madrid en recrear les condicions físiques de les estrenes en cartellera. A més, els Cines Filmax seran els primers de l'Estat en incloure l'efecte d'aire calent.

La primera projecció en 4DX a Catalunya oberta al públic i d'una estrena serà aquesta nit, 16 de novembre, amb 'Bèsties fantàstiques: Els crims de Grindelwald' als Cines Filmax Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat. No obstant, les primeres imatges que s'han projectat han estat en la inauguració de la sala, corresponents a l'última pel·lícula de J.A. Bayona, 'Jurassic World: El regne caigut'. "Estem en un moment en el que s'ha d'apostar fortament pel cine i les sales", ha dit el director català abans de seure en una de les butaques i visualitzar un clip de la seva pel·lícula amb les condicions físiques recreades a la sala.