Detenen un veí d'Olesa de Montserrat per extorquir una dona que va conèixer en una xarxa social

13 de gener de 2019

L'arrestat es feia passar per un integrant d'una màfia xinesa i va utilitzar les dades personals que havia obtingut a les converses intimes per amenaçar-la

ACN

Olesa de Montserrat.-Els Mossos d'Esquadra van detenir el 8 de gener a Martorell un home de 24 anys, nacionalitat xinesa i veí d'Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) per extorquir una dona que va conèixer en una xarxa social. Segons un comunicat de la policia catalana difós aquest diumenge, a l'arrestat se l'acusa dels delictes d'extorsió, assetjament, agressió sexual i revelació de secrets. L'home es feia passar per un integrant d'una màfia xinesa per intimidar la víctima i va utilitzar les dades personals que havia obtingut a les converses intimes, com el domicili, el lloc de feina o els fills, per amenaçar-la si no accedia a tenir relacions sexuals amb ell o si ho denunciava a la policia.

Els fets es remunten al 5 de gener quan els Mossos van rebre la denúncia d'una dona que afirmava que estava sent víctima d'una extorsió per part d'un home que havia conegut a les xarxes socials. S'havien conegut a mitjans de desembre i es van trobar en una ocasió en la qual ella es va negar a mantenir relacions sexuals amb ell.A partir d'aleshores, la dona va començar a rebre missatges amenaçadors de l'home, que volia obligar-la a tenir relacions sexuals. Per incrementar el grau d'intimidació es va fer passar per integrant d'una màfia xinesa i utilitzava les dades personals que havia obtingut a les converses intimes, com el domicili, el lloc de feina o els fills, per amenaçar-la greument si no accedia a tenir relacions sexuals amb ell o si ho denunciava a la policia.Finalment, l'home li va dir que la deixaria tranquil·la si ella li enviava imatges on sortís nua. Després de moltes pressions i de proferir amenaces greus, tant contra ella com contra la seva família, la víctima va accedir a enviar-li les fotografies, ja que creia que així s'acabarien les intimidacions. Contràriament a això, l'extorsionador la va amenaçar de fer-les públiques si no hi mantenia relacions sexuals.Quatre dies més tard l'arrestat va tornar a contactar amb la víctima per pressionar-la. En aquesta ocasió, a més d'amenaçar de fer mal a la seva família i amb fer públiques les imatges, li va exigir que li pagués 2.000 euros en efectiu.La víctima, desbordada per la situació, va accedir novament a les demandes de l'extorsionador i li va entregar els 2.000 euros a canvi que adquirís el compromís de no molestar-la mai més. Davant d'això, el detingut va veure una oportunitat per continuar amb les seves exigències. El 4 de gener hi va contactar un altre cop per demanar-li 3.000 euros. Aleshores la dona va veure clar que aquella situació no només no s'acabaria sinó que aniria 'in crescendo' i es va decidir a denunciar els fets davant la policia.Es va fer càrrec de la investigació la Unitat Central de Segrestos i Extorsions de la DIC, que va iniciar una investigació amb l'objectiu d'identificar i localitzar l'home i protegir i assessorar la víctima. Finalment, el 8 de gener es va establir un dispositiu policial per localitzar i detenir l'autor de l'extorsió. L'arrest es va dur a terme a Martorell quan l'home es disposava a recollir els diners del segon pagament.El mateix dia els agents van realitzar l'entrada i escorcoll al domicili del detingut, on van trobar material informàtic i altres indicis relacionats amb els fets. L'arrestat va passar a disposició judicial el 10 de gener i el jutge va decretar ordre de prohibició d'acostar-se a menys de 1.000 metres de la víctima i del seu lloc de treball, a més li va prohibir sortir del territori nacional.

Contador

Més llegides