7 de desembre de 2018

Colau transmet a Israel el "profund malestar" per prohibir a la regidora de Cooperació l'accés a la franja de Gaza

L'alcaldessa envia una carta a l'ambaixador israelià a Espanya pel "veto" a Laura Pérez i la "preocupant" situació que impedeix fer seguiments de projectes humanitaris

ACN

Barcelona.-L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha transmès a l'ambaixador israelià a Espanya, Daniel Kutner, el seu "profund malestar" per la denegació de l'entrada a la franja de Gaza de la regidora de Relacions Institucionals i Cooperació, Laura Pérez, fa uns dies. En una carta, Colau considera "preocupant" la situació viscuda i es posa a disposició de l'ambaixador per parlar d'aquest "veto" que ha impedit la reunió del consistori amb diverses entitats que treballen al territori palestí "des de fa dècades". L'alcaldessa recorda que Pérez i dos tècnics més havien comunicat al Consolat espanyol a Jerusalem la visita la visita per tramitar els permisos, que van ser denegats 24 hores abans de l'arribada "sense justificació", cosa que va comportar un "considerable perjudici" a l'agenda prevista.

Barcelona desenvolupa actualment nou projectes impulsats per l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA), així com per les organitzacions amb seu a Barcelona Helia Mujeres, Suds, Acción Contra el Hambre, Médicos del Mundo, ACP, Creu Roja o Novact, i cofinançats per l'Ajuntament de Barcelona. D'altra banda, l'acció municipal també inclou la cooperació tècnica bilateral ciutat a ciutat en la que especialistes de l'Ajuntament acompanyen el desenvolupament tècnic i institucional en processos de desenvolupament d'altres consistoris, en aquest cas de Palestina, com Betlem o Gaza.