15 de maig de 2019

Bou, sobre l'atemptat a les Rambles: "Si la Guàrdia Urbana hagués portat armes llargues això no hauria passat"

Bou, sobre l'atemptat a les Rambles: "Si la Guàrdia Urbana hagués portat armes llargues això no hauria passat"
ACN

El candidat del PP a l'alcaldia critica la desconnexió entre Mossos i GUB i creu que s'hauria pogut fer una funció "preventiva"

ACN

Barcelona.-El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha defensat un major equipament i preparació de la Guàrdia Urbana de Barcelona i ho ha exemplificat amb la gestió de l'atemptat de Barcelona el 17 d'agost del 2017, que creu que s'hauria pogut evitar. "Si la Guàrdia Urbana hagués portat armes llargues no hagués passat això", ha assegurat. Durant una entrevista al Primera Plana d'El Periódico, el director adjunt del diari Lluís Mauri ha posat en dubte que un jutge pogués ordenar una missió antiterrorista a la GUB i Bou ha etzibat que "a les Rambles un jutge no hi pintava res". Així, Bou ha defensat la funció preventiva dels agents amb més preparació, com ha proposat en campanya amb al creació d'un cos especialitzat per a casos crítics, i ha criticat, també, la "desconnexió" entre el cos municipal i el català.

"Allà hi havia dos xicots amb una 'Vespa' que van córrer molt però no van arribar a temps", ha lamentat Bou referint-se a dos agents de la Guàrdia Urbana, i ha assegurat que si hi hagués hagut "gent preparada" s'hauria pogut evitar.Els Mossos, un cos "descohesionat"També en relació als cossos policials, el candidat popular ha assegurat que els Mossos d'Esquadra tenen un problema de "descohesió" dins el cos i ha denunciat que tots els alts càrrecs tenen un concepte del cos de "policia política". "M'agradaria molt col·laborar amb els Mossos però primer han d'arreglar els problemes que tenen", ha remarcat.