29 de gener de 2019

Un anarquista accepta un any i mig de presó per lesionar tres guàrdies urbans durant un debat electoral televisat

Un anarquista accepta un any i mig de presó per lesionar tres guàrdies urbans durant un debat electoral televisat
ACN

Un altre sindicalista de la CNT accepta 540 euros de multa per apagar el grup electrogen de la unitat mòbil de Betevé que retransmetia l'acte en un teatre el 2015

ACN

Barcelona.-Un membre del sindicat anarquista CNT ha acceptat aquest dimarts una pena d'un any i mig de presó, que no haurà de complir, per haver lesionat tres guàrdies urbans el maig del 2015 durant un debat televisat entre els candidats a l'alcaldia de Barcelona. L'home s'enfrontava a una pena de fins a quatre anys de presó, però la rebaixa de peticions de la fiscalia i l'acusació particular li ha fet acceptar la pena. L'altre acusat, també anarcosindicalista, ha acceptat 540 euros de multa per un delicte d'alteració d'acte electoral per haver apagat el grup electrogen de la unitat mòbil de Betevé que retransmetia el debat, que es va haver d'interrompre momentàniament.

La fiscalia demanava inicialment dos anys i tres mesos de presó i el pagament de més de 4.000?euros d'indemnitzacions i multes pel principal acusat, així com sis mesos de presó pel segon. L’acusació particular, exercida pels agents i pagada per l'Ajuntament, elevava la seva petició contra Ricardo T. fins als quatre anys de presó, 2.700 euros de multa i 15.000?euros de responsabilitat civil.El vespre del 8 de maig del 2015, minuts abans de l’inici del debat electoral, que va ser retransmès en directe per la televisió municipal, desenes de persones de diferents col·lectius es van aplegar davant del Casino de l'Aliança del Poblenou per expressar el seu malestar contra la classe política. Entre elles hi havia un grup de sindicalistes de la CNT, del qual formaven part els actuals acusats, Ricardo T.V. i Francisco Javier G.V., que portaven pancartes, banderes roges i negres i corejaven lemes amb un megàfon. El piquet volia visibilitzar l’incompliment d’una sentència judicial contra la cessió il·legal de treballadors informàtics de la Generalitat a empreses com privades, de la qual responsabilitzaven l’aleshores partit de govern a Catalunya, CiU, i també al seu alcaldable per Barcelona, Xavier Trias, present en aquell debat.Un cop les autoritats ja havien entrat al teatre, una desena de manifestants van apropar-se a l’accés al recinte i els agents els van barrar el pas. Va ser en aquell instant, quan es va produir una picabaralla que va acabar amb cops de pal de bandera als agents i la detenció de Ricardo T., el que va desencadenar una acció espontània de resposta que va consistir a tallar el subministrament de l’equip electrogen que permetia l’emissió televisiva del debat. Per aquesta raó, la Guàrdia Urbana va detenir el segon acusat, després que l’acte romangués aturat durant uns quinze minuts fins que es va restablir la connexió.

Contador

Més llegides