12 de novembre de 2018

AMPLIACIÓ:La Guàrdia Urbana de Badalona patrullarà en moto i en grup als "punts calents" per "posar a la diana els incívics"

El govern municipal anuncia també la instal·lació de càmeres de seguretat al carrer però no té "garanties" ni autorització per fer-ho

ACN

Badalona.-El govern socialista de Badalona ha impulsat un nou canvi organitzatiu a la Guàrdia Urbana que es basa en la concentració de recursos als "punts calents". L'alcalde, Àlex Pastor, diu que l'augment de l'activitat delictiva obliga a "posar a la diana l'incívic i el petit delinqüent" i s'ha creat una unitat motoritzada que patrullarà als llocs més conflictius. La formaran cinc agents que es desplaçaran sempre junts per garantir una major "presència, efectivitat i agilitat" en la resolució de conflictes. El govern també ha anunciat la instal·lació de càmeres a la via pública, però el projecte és encara molt incipient perquè ni s'han encarregat, ni hi ha autorització de la Comissió de Videovigilància i tampoc hi ha "garanties" de com i quan es puguin autoritzar.

Pastor ha qualificat l'enèsima remodelació de la Guàrdia Urbana de Badalona de "passa important" en el model de seguretat de la ciutat. L'alcalde assegura que la gestió de l'anterior govern municipal no era eficaç i ha fet una crida al cos perquè "passi a l'acció", amb més presència al carrer i posant el focus en els petits conflictes a la via pública.Per fer-ho, s'ha anunciat la posada en marxa de dos projecte, 'Horus' i Diana'. El segon consisteix en la reorganització dels recursos humans existents per augmentar el patrullatge amb la unitat motoritzada orientada a controlar els "punts calents", una nova unitat de vigilància dels mercats ambulants i una unitat d'investigació de la petita delinqüència.Aquests canvis s'aplicaran de manera immediata, mentre que els que preveu el projecte 'Horus', tot i anunciar-se tenen més complicada la seva aplicació. El govern municipal vol instal·lar càmeres de seguretat a la via pública i càmeres subjectives als uniformes dels agents, així com nous radars, sensors de semàfors en vermellÉs, assegura l'alcalde, una aposta per "tecnificar i professionalitzar" el cos policial. Les propostes més mediàtiques, però, les de les càmeres, són encara projectes a les beceroles. Segons ha explicat el cap de la Guàrdia Urbana, Conrado Fernández, s'han fet uns informes per demanar l'autorització de les càmeres, però aquest tràmit encara no s'ha fet. A més, segons el màxim càrrec policial, no hi ha cap "garantia" que s'acabin autoritzant i tampoc quan podrà passar això: "Sabem on ens agradaria posar-les, però fins que no tinguem els permisos no podem dir que ja està", assegura. Fernández explica que l'anàlisi que n'0ha de fer la Comissió de Videovigilància és molts "exhaustiva" i no s'arrisca a donar-ho per fet.