Publicat 04/08/2020 18:01

'El Vientre del Mar' d'Agustí Villaronga es rodar a Mallorca i al Mediterrani fins a finals d'agost

D'esquerra a dreta, l'actor Roger Casamajor, el director Agustí Villaronga i l'actor Oscar Kapoya, en una de les imatges promocionals del rodatge de 'El Ventre del Mar'
DYP - Archivo

MADRID, 4 ago. (EUROPA PRESS) -

El rodatge de 'El Vientre del Mar', la nova pellícula del director Agustí Villaronga ('Pa Negre'), tindr lloc en localitzacions de Mallorca i del Mar Mediterrani i es perllongar fins a finals d'agost.

El film, que va néixer en el confinament i en principi anava a ser una obra de teatre, est inspirat en un text d'Alessandro Baricco, est produda per Testamento i La Perifrica Produccions, i compta amb el patrocini de la Fundació Mallorca Turisme i la participació de TV3 i IB3.

Protagonitzada per Roger Casamajor, Oscar Kapoya i Muminu Diayo, 'El Vientre del Mar' és una pellícula basada en fets reals que van tenir lloc al juny de 1816: explica la histria de 147 homes que, després del naufragi d'un buc, intenten salvar-se, confinats en una bassa a la deriva enmig del mar.

Aquest naufragi va ser immortalitzat per Théodore Gericault en el famós llen 'La balsa de la Medusa', conservat en el Museu del Louvre, i l'escriptor itali Alessandro Baricco narra aquests fets en la novella 'Oceano Mare', concentrats en un capítol titulat 'El vientre del mar'.

"La idea de dur a terme aquest projecte va néixer lliure al seu moment i estava plantejada al principi per a una obra de teatre. En el camí es va creuar una pandmia i el món de la cultura, com molts uns altres, va quedar desprotegit", explica Villaronga.

El director i guionista de la pellícula realitza una metfora del que estava succeint en aquells dies: "Va haver-hi un moment en qu semblava que el món se n'anava a la deriva com la bassa. Ens plantegem molts dubtes i reflexionem sobre com afrontar aquest conflicte. Així va néixer aquest projecte, amb la idea de comprendre'ns una mica més a nosaltres davant les dificultats i tractant d'entendre els conflictes".

Aquest projecte no només narra un terrible fet real ocorregut durant la colonització del Senegal sinó que posa el focus en molts dels conflictes actuals com les tensions racials sorgides actualment als Estats Units, l'abandonament al que es veuran sotmesos moltes persones per la crisi econmica del Covid-19 i una referncia inevitable com són els moviments migratoris del Mediterrani.

Alesandro Baricco en el seu text juga amb matisos potics, fantstics i simblics al tall a tot moment d'una realitat palpable per descobrir la veritat, i el que pretén entendre és com s'enfronta l'nima humana als conflictes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés