5 de febrer de 2019

La Seu d'Urgell (Lleida) redueix els coloms gairebé a la meitat en 5 anys amb anticonceptius

LLEIDA, 5 Febr. (EUROPA PRESS) -

La Seu d'Urgell (Lleida) ha pogut reduir en cinc anys la seva població de coloms gairebé a la meitat (45,65%) amb l'ús d'anticonceptius subministrats en el pinso i sense la necessitat de fer cap captura.

Aquest tractament anticonceptiu s'ha subministrat a la Catedral, la biblioteca i l'Escola Pau Claris, on cada matí a primera hora una màquina escampa la dosi necessària --10 grams per colom-- segons el nombre de coloms presents en cada punt, ha informat aquest dimarts en un comunicat l'Ajuntament.

En cadascun dels punts hi ha càmeres instal·lades que permeten comprovar com els coloms consumeixen el medicament anticonceptiu en pocs segons i que cap altra espècie no s'hi acosti.

A les zones de la ciutat on el tractament s'ha pogut dur a terme durant els cinc anys, com la biblioteca, la població de coloms s'ha reduït en un 85% i pràcticament ha desaparegut.

L'Ajuntament ha fet un seguiment dels nius localitzats a la Catedral, i ha observat com a mesura que avançava el tractament les postes d'ous desapareixien, la qual cosa confirma l'efectivitat de l'anticonceptiu.

Abans d'implantar aquest mètode anticonceptiu es capturaven aproximadament uns 1.000 coloms a l'any sense obtenir cap reducció permanent de la població i des del 2014 no se n'ha capturat cap.

Contador

Més llegides