3 de abril de 2019

El nou Bicing desplega 300 bicis elèctriques, i preveu duplicar la xifra fins a finals d'abril

El nou Bicing desplega 300 bicis elèctriques, i preveu duplicar la xifra fins a finals d'abril
EUROPA PRESS

BARCELONA, 3 Abr. (EUROPA PRESS) -

El nou servei de Bicing ha introduït des d'aquest dilluns 300 bicicletes elèctriques, i preveu duplicar aquesta xifra durant el mes d'abril per després arribar a les 800 unitats disponibles, ha detallat la regidora de Mobilitat de Barcelona, Mercedes Vidal.

Vidal ha explicat aquest dimecres que aquestes bicis s'identifiquen amb un símbol elèctric en el parafang posterior i a la cistella, i ha recordat que es poden fixar a qualsevol estació de Bicing, perquè té el mateix ancoratge que les convencionals.

La regidora ha dit que per fer servir les bicis elèctriques no fa falta contractar una tarifa específica, perquè amb la tarifa que tingui cada abonat s'en poden fer servir i només s'ha d'abonar 35 cèntims per utilitzar-la els 30 primers minuts.

Aquestes bicis disposen d'una bateria d'alta autonomia, indicador del nivell de bateria i d'encès i apagat, sistema d'assistència al pedaleig automàtic, motor de 250 watts totalment integrat a la roda posterior, i propulsió sense so ni vibració.

També preveu 95 noves estacions per a principis del 2020 a zones com la Marina del Prat Vermell, Vallcarca i Penitents, la Salut, la Vall d'Hebron, la Clota, Canyelles, els Roquetes, Verdun, la Trinitat Nova i Ciutat Meridiana.

UN TOTAL DE 7.000 BICIS

En aquest sentit, el desplegament complet del nou servei comptarà amb 519 estacions mixtes i un total de 7.000 bicis --6.000 mecàniques i 1.000 elèctriques--, encara que Vidal no descarta que es pugui augmentar el nombre de bicis elèctriques en funció de la demanda.

Les bicis del nou Bicing acumulen prop de 41.000 usos diaris, i durant aquest període de transició s'han arribat fins als vuit usos per bicicleta i dia, i amb el desplegament finalitzat, s'ha consolidat la rotació de set usos per bici i dia.

Vidal també ha subratllat que a finals d'abril ja es disposarà del servei de prereserva de cinc minuts de les bicis, tant de les mecàniques com de les elèctriques, a través de l'aplicació del Bicing.

Així mateix, la comercialitzadora pública d'energia Barcelona Energia, fa el subministrament elèctric de les estacions de Bicing, i en una primera fase ha començat donant servei a uns 150 punts de la ciutat encara que es preveu que a finals d'abril arribi a tothom.